Premijera u oktobru
106

Osma generacija Golfa ušla u završnu fazu testiranja

E. L.
Volkswagen će Golf osme generacije predstaviti u oktobru, a wolfsburški bestseller u prodaju će stići prije kraja godine.

Nakon sedam generacija i više od 35 miliona proizvedenih primjeraka u Volkswagenu privode kraju testiranja nove generacije jednog od najprodavanijih automobila svih vremena, a u Wolfsburgu su uoči oktobarske premijere novog Golfa objavili novu teaser fotografiju na kojoj se ispod zanimljive kamuflažne folije može vidjeti kako izgleda osmo izdanje automobila koji će uskoro nastaviti stopama sedme generacije.

U Volkswagenu kažu da s osmom generacijom Golfa stiže mnogo napredne tehnologije, intenzivnija elektrifikacija i digitalizacija, a jedan od najprodavanijih modela u historiji njemačkog automobilskog koncerna karakteriše evolutivan pristup u dizajniranju karoserije, što i ne treba čuditi, jer su u Wolfsburgu davno naučili da "konja koji dobija ne treba mijenjati".

S novom generacijom Golfa stići će i revidiran logo kompanije, a produkcijska "Osmica" publici će premijerno biti predstavljena u oktobru. Prodaja u Evropi počet će prije kraja godine.