PROMO
35

Osjetite tajnu vrhunskog prianjanja: Continental Black Chili

Kad po prvi put zgrabite volan sportskog automobila i u zavoju osjetite sile koje vam kolaju krv po žilama i stvaraju trnke u rukama, otkrivate tajnu sportske vožnje i značenja vrhunskih guma.

Želite da ostvarite svoje automobilističke snove? Black Chili Driving Experience nudi vam životnu priliku da doživite nezaboravna četiri dana tokom kojih ćete uživati ne samo u vožnji sportskih automobila živopisnim cestama Provanse, već ćete u skladu s tim uživati i u tamošnjim prestižnim hotelima i fantastičnim restoranima.

Proslava liderske uloge kompanije Continental u automobilskoj industriji

Black Chili je Continentalov »tajni začin«: smjesa koja osigurava da gume postižu još bolje rezultate i još bolje prianjanje. Zahvaljujući brojnim istraživanjima, inovacijama i dugotrajnom razvoju, njeno je uvođenje bitno unaprijedilo vožnju i sposobnost kočenja ljetnih guma visokog kapaciteta (UHP i uUHP) te istovremeno smanjilo otpor kotrljanja, zbog čega su gume još izdržljivije prilikom svakodnevne upotrebe.

Gume SportContact 6, PremiumContact 6, ContiSportContact 5P i ContiSportContact 5, postavljene na automobile koje ćete imati priliku voziti na događaju Black Chili Driving Experience, posebno su pogodne za sportske automobile, terenska vozila i vrhunske električne automobile. Svi automobili koji učestvuju u događaju - Jaguar I-Pace, Ford Mustang, Porsche Boxster 718, Mercedes C43 AMG, Audi RS3 i BMW M240i - originalno su opremljeni gumama Continental, što znači da su proizvedene u bliskoj saradnji s proizvođačima automobila.

Skoro svaki treći novi automobil proizveden u Evropi već je tvornički opremljen gumama Continental. Kako Continental nije samo proizvođač guma, već oko 75% svog cjelokupnog globalnog poslovanja obavlja kao dobavljač automobilskih dijelova, nije iznenađujuće da je većina svih novih automobila također opremljena širokim spektrom drugih proizvoda koje proizvodi Continental, poput: ovjesa, kočionih i drugih sigurnosnih sistema (ABS, ESP, AEB itd.), rješenja za povezivanje i zabavno-medijalnih rješenja, pa čak i malih, ali važnih stvari, kao što su npr. mlaznice za pranje prednjih svjetala.

Kako pobijediti i otputovati u Francusku?

Kako bi proslavio svoju vodeću ulogu u automobilskoj industriji i industriji automobilskih guma, Continental vodi sretnike na događaj Black Chili Driving Experience. Od najboljih stotinu takmičara u kvizu, odabrat ćemo dva pobjednika koji će otputovati u Francusku.

Posjetite www.blackchili.ba za više informacija i učešće.

*Događaj će se održati u novembru ove godine ili u proljeće 2021., a prilikom organizacije će se uzeti u obzir sva zdravstvena ograničenja i preporuke.

Dodatna nagrada za sve učesnike kviza

Svi koji riješe kviz na blackchili.ba primit će posebnu pogodnost koju će moći unovčiti prilikom kupovine guma Continental kod izabranih ovlaštenih trgovaca.