Zvanično
6

Opel uskoro iz ponude povlači modele Adam, Karl i Cascada

Klix.ba
Karl
Karl
Opelovi modeli Adam, Karl i Cascada neće još dugo biti u ponudi njemačke automobilske kompanije koja će zauzvrat do kraja 2020. godine ponuditi osam novih modela, među kojima će biti i redizajniranih izdanja iz aktuelne ponude.

U njemačkoj automobilskoj kompaniji Opel, koja je pod okriljem francuske automobilske grupacije PSA, objavili su da će u sklopu restrukturiranja proizvodnje do kraja 2019. godine iz ponude povući modele Adam, Karl i Cascada. Istovremeno, ponuda će do kraja 2020. godine biti proširena sa osam novih modela među kojima će biti i redizajnirani modeli iz aktuelne ponude.

U Opel/Vauxhallu kažu da će nakon implementacije novog plana biti među automobilskim kompanijama koje će evropskim tržištima nuditi najviše novih modela u različitim segmentima.

Opel će tako naredne godine predstaviti novu generaciju modela Vivaro i Corsa, hibridni Grandland X i Corsu koju će pokretati samo struja, a početkom 2020. godine stići će nasljednik modela Mokka X kojim bi kompanija do 2021. godine trebala znatno povećati svoj tržišni udjel u kategoriji SUV/crossover modela.

Do kraja 2020. godine u ponudi bi trebala biti i najmanje četiri elektrificirana modela, a do 2024. godine svaki Opelov model imat će i svoju električnu verziju.

Vezani članci