auto
6

Oldtimeri na oglasniku Market.ba: Fićo skuplji od Cadillaca

Piše: J. H.
Manganese Bronze, popularniji kao londonski taksi
Najstariji bh. internet oglasnik Market.ba prije nekoliko dana doživio je veliki update s novim dizajnom i desetinama naprednih opcija. Na ovoj svojevrsnoj oglasnoj društvenoj mreži, koja je sve popularnija među oglašivačima i kupcima, prodaje se nekoliko zanimljivih automobila.

Među njima je i automobil kompanije Manganese Bronze, popularniji kao londonski taksi. Prodavač automobila iz Banje Luke kaže da je ovaj nesvakidašnji automobil na ulicama bh. gradova do sad učestvovao u mnogim izložbama oldtimera, spotovima i filmovima, te ga prodaje za 5.000 KM.

Tu je i Ford Taunus iz 1974. koji je trajno registrovan. Vlasnik iz Sarajeva za ovog oldtimera traži 8.000 KM. Uz kupljeni autmobil kupac će dobiti originalne rezervne dijelove iz Njemačke te felge sa gumama za zimu i ljeto.

Također, na oglasniku Market.ba prodaje se i Zastava 750, popularni Fićo za kojeg vlasnik iz Zvornika traži 19.000 KM. Kako se može vidjeti na oglasu, automobil je potpuno restauriran, sa potpuno sređenom limarijom, ofarban i zaštićen.

Ljubitelji oldtimera preko najstarijeg bh. oglasnika u našoj zemlji mogu kupiti nevjerovatni Mercedes SL 190 Roadster iz 1955. godine.

Za one koji vole američke oldtimere, tu je i Cadillac DeVille iz 1968. godine koji se prodaje za 13.000 KM. Jedan od simbola američke automobilske industrije ima ugrađene električne podizače prozora i klimu.

Za automobil Škoda 430 kabriolet staru preko 80 godina, vlasnik traži 30.500 KM. Ovaj automobil proizvodio se od 1929. do 1932. godine i dostiže maksimalnu brzinu od 80 kilometara na sat.

Više oldtimera možete pogledati ovdje.