Izazvali veliku pažnju
0

FOTO / Održana izložba oldtajmera u Vlasenici

SRNA
Udruženje vlasnika starih motornih vozila "Oldtajmer" iz Subotice sinoć je na gradskom trgu u Vlasenici upriličilo izložbu svojih vremešnih ljubimaca, koja je izazvala veliku pažnju Vlaseničana.
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Organizator ove izložbe, Turistička organizacija (TO) opštine Vlasenica, obezbijedila je da karavan oldtajmera, koji je proteklih dana prešao više od 1.000 kilometara na međunarodnoj promotivnoj turi Subotica - Tivat - Subotica, prošavši više gradova u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj, nakratko zastane i u Vlasenici.
Direktor TO Nened Lelek kaže da je ovo još jedna novina u sadržajima koji se nude Vlaseničanima u okviru manifestacije "Petrovdanski dani - Vlasenica 2011".

"Zadovoljni smo što smo ove godine i mi dio ove međunarodne ture starih automobila i nadamo se da će građanima Vlasenice i ostalim posjetiocima ovo biti interesantno", rekao je Lelek.

Predsjednik Udruženja "Oldtajmer" Risto Radulović kaže je da je tura organizovana povodom 15. godišnjice postojanja Udruženja. Tura je išla od Subotice, preko Bajine Bašte, Žabljaka, Tivta, do Budve i Dubrovnika, te nazad ka Vlasenici, odakle je jutros nastavljena prema Subotici.
Foto: SRNA
Foto: SRNA
"Ovdje imamo 15 vozila, od kojih osam automobila i sedam motora. Neki su u voznom stanju, a neki nisu jer su se uz put pokvarili. Od interesantnih vozila imamo `jaguara` iz 60-ih godina, vlasnika Zoltana Tota, čija je vrijednost oko 100.000 eura. Imamo najstariji motor iz 1927. godine našeg člana Jove Markovića, dva prikoličara. Za ovako dug put imamo jako dobrih vozila", rekao je Radulović.
Sa automobilima, ali ovoga puta takmičarskim, Vlaseničani će se družiti i narednog vikenda kada će biti održana tradicionalna brdska auto-trka "Vlasenica 2011", koja se boduje za šampionat Republike Srpske.