Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Novo i polovno nije isto to da se zna. Ajde zaobićemo Logana, koji je prvi model nove Dačije, ali Sandero Stepway i Duster spoljnim izgledom nisu uopšte loši. Unutrašnjost? Pa realno pored manjka profinjene plastike najveća mana je ista unutrašnjost kod svih modela. A šta fali od opreme da bi se ti osjećao ugodnije? Normalnom čovjeku ništa. Kada se već hvatamo dizajna, da li je tebi Golf od 1. do poslednje generacije dobro dizajniran? Meni nije jer je to najbezličnije auto. Šta Golf ima posebno od opreme, a da je u cjenovnom rangu ispod 40000 KM. Zato pusti proseravanja. ne kažem ja da ne treba da ljudi kupuju bolja auta od dačije. Ali za to novca nema bolje, a i ne treba puno bolje. Problem je u Bosancima koji su pored hrvata najiskompleksiraniji narod. Nemamo ništa od industrije, a sve kudimo. Nemamo para, a fol ne bi vozali novu Dačiju. da se razumijemo ja preferiram citroen i uvijek ću njega birati, ali ne želim da kudim jeftine marke automobila jer one motorizuju mnoge nacije.
Evo kako sam zakljucio da je kontejner: 1. Vanjski izgled. Izgled im je nula bodova na kvadrat. Kakav bolan solidan izgled? To je dizajn koji je jedino prihvatljiv onima kojima je na prvom mjestu cijena, pa nije bitno. Pa vozaci Skode se smije dizajnu Dacie 2. Unutrasnji izgled. Ko kaze da Dacia iznutra dobro izgleda, pravac Jagomir. Sto se tice opreme, ima ono sto zadovoljava zahtjeve nekog penzionera ili kome je auto samo za pijace. Nema nista sto danasnja tehnologija nudi, a mnogo toga je jako korisno, ne mogu sad praviti listu dodataka. 3. Kako god okrenes, znas da vozis najruzniji, najlosiji i najjefitniji auto u toj klasi. Dobro, ima tu jos i Lada. Meni definitivno ne bi bio fazon voziti najjadnije sto se moglo uzeti za te pare, samo nek je novo, pa u tom slucaju je bolje uzeti staro 2 godine, ali kako treba. 4. Uvijek se polazi od postavke da niko nema para ili je lopov. Moji roditelji i ja posteno zaradjujemo i mozemo hB priustiti normalan auto. A nije Dacia
@Ja, apsolutno se slazem s tobom i kao sto švabo kaze naj bolje je novo auto! Kamo srece da su nam na cestama ove dacie umjesto golfova 2 kojih i dalje ima sijaset...
A kako si ti zaključio da je kontejner? Svi vi što pričate to, vozite još uvijek Golf2 i kunete se u njega kao u Boga iako je šklopocija. Možda neki od vas voze i Golfa6 koga su uzeli na kredit i grcaju u dugovima do guše ili pak grcaju žiranti. Ili ste sinovi od nekog novopečenog bogataša koji se obogatio na leđima napaćenog naroda. ne shvatam toliko potcjenjivanje DAČIJE kao marke. Ta marka je i pravljena za tržišta slična našem i putevima sličnm našim. Ima malo stariju Renoovu tehnologiju, ali zašto to nekome smeta. Jedino ako hoćeš da se hvališ po komšiluku. Ima savim solidan izgled. Ima sve od opreme što normalnom čovjeku treba. Iako nije među najsigurnijim autima na testu, sigurnija je od 70% auta na našim ulicama. I još jednaveoma bitna stavka je jeftino održavanje. Daj Bože da svi u ovoj zemlji možemo da priuštimo novu Dačiju i mjenjamo je svakih 7-8 godina za novu. A ako Njemci mogu da voze uveliko Dačije uprkos visokom standardu, zašto to bosanci i Hercegovci ne bi mogli?
Nek su oni njemu zakosili farove, a to sto je ostatak ko kontejner nije bitno..
Djaba sve kad je smece. Ruzni do bola i stara tehnologija. Ko bi kupio auto iz Rumunije? To samo kod nas pali, samo nek je jeftina cijena, ali to vuce nazalost za sobom i jeftin izgled, izradu i ime.
Da je moje pa makar bila i Dacia.