auto
0

Obnovljeni Toyotin Yaris i na našim cestama

Sarajevo-x.com
Na domaće ceste naredne sedmice stiže obnovljeni Yaris, poboljšana varijanta u Evropi najuspješnijeg modela automobilske kompanije Toyota.

Očekuje se da će ovaj automobil najviše oduševiti one koji stavljaju kvalitet iznad kvantiteta, one koji su spremni za inovacije, ali ne žele nepotrebno riskirati. Osim estetskih izmjena, vozilo ima nov benzinski i dizelski motor te veći prtljažnik.

Prodaja novog Yarisa u Bosni i Hercegovini počinje u utorak, 3. marta, a sredinom mjeseca obnovljeni Yaris će biti detaljnije predstavljen novinarima.

"Zbog svog izuzetnog koncepta, kojeg inženjeri i dalje nastavljaju razvijati, Yaris je Najuspješniji Toyotin model u Evropi", saopćila je Maja Viteškić, marketing menadžerica Toyote BiH. "Pogodan je za vožnju u gradskim gužvama, a na dužim relacijama ističe se udobnošću i malom potrošnjom goriva".

"Kupci u Bosni i Hercegovini su već prepoznali sve kvalitete Yarisa, o čemu najbolje svjedoči podatak da je Yaris deveti nejprodavaniji model na našem tržištu, a sa obnovljenim, poboljšanim Yarisom planiramo tu poziciju još popraviti", kazala je Maja Viteškić.

Kao i svi Toyotini noviteti, Yaris je tehnološki napreden i ugodan za okoliš. Prvi u svojoj klasi kod nas dolazi sa "stop/start" tehnologijom, koja podrazumijeva automatsko gašenje motora kad pogon nije potreban, poput stajanja pri crvenom svjetlu na semaforu. Time se garantira manja potrošnja goriva, te manja emisija ugljičnog dioksida.