auto
5

Objavljen zvanični video Porschea Macan GTS

Klix.ba
Nakon što je kompanija Porsche prošle sedmice otkrila izgled Porschea Macan GTS, sada su objavljene nove fotografije, ali i video.

Macan GTS je svoj život započeo kao Macan S, ali novim modelom popunjena praznina do dolaska novog Turba. GTS koristi poboljšani 3,0-litarski twin-turbo V6 motor koji isporučuje 360 KS pri 500 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno da crossover visokih performansi od 0 do 100 km/h ubrza za 5 sekundi. Maksimalna brzina koju može dostići iznosi 256 km/h.

Crossover je usvojio manje promjene u odnosu na S verziju kao što su redizajnirani prednji i stražnji branici, 20-inčni RS Spyder Design naplaci, opcioni LED farovi i mat crni i sjajni ukrasi karoserije. Unutrašnjost je gotovo identična, ali su tu sada nova sportska sjedišta presvučena kožom i Alcantarom. Ugrađen je standardni Porsche Communication Management sistem, a opciono je moguće dobiti Connect Plus modul.

Osim veće snage, Macan GTS je niži za 15 mm, a ima i bolje kočnice sa diskovima promjera 360 mm naprijed i 330 mm nazad. Kočiona kliješta su crvene boje. Crossover ima pogon na sva četiri točka i sedmostepeni PDK mjenjač, kao i sportski izduvni sistem.

Porsche Macan GTS je već dostupan u Njemačkoj po cijeni od 73.400 eura.

Vezani članci