Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neko se z*jebavo u photoshopu i napravio speedart video kako crta neki futuristicki kamion i dao mu ime tesla i klix objavio vijest "objavljen render teslinog kamiona"... hahaahhaahha volim bosnuu
Eto kad se zaposle djeca da prevode tekstove sa stranih sajtova
Iopet fake news.
ma dajte kakva tesla i njihovi kamioni. Ne mlatite gluposti molim vas :(
Tesla, semi truck, semi bus
Da ti nebi pukla śoferśajba kad pod teretom kamion preko lośe ceste😂
@Klix Jel vi uopšte znate šta znači "Render"?
Tesla se smije odozgor, da je imao vise para dosad bi mi letili, za sto godina auta jos uvijek idu na dizel i cetiri tocka.
imas sve prirodne resurse za sve pa i za voznju auta..a ljudi se i dalje ubijaju zbog nafte..sta reci...koliko glup moras biti...
OSNOVA OVOG KAMIONA JE mERCEDES ACTROS MP4, VIDI SE NA POCETKU. HVALA
kineski BYD proizvodi autobuse na struju. 5 komada ima već mjesecima u funkciji u ängelholm- sweden a čini mi se da je takve naručio i london, one na 2 sprata. u mnogim gradovima već godinama klasični dizel busevi i kamioni su zabranjeni. budućnost je već tu.
Mogu se hebat mi kad stavimo vinjete na autobuse bit cemo najcisca zamlja u svijetu.
100 kwh bateriju ima teslin model S(pd 100 verzija), koji je tezak manje od tone i ima domet od oko 500 kilometara. ista baterija u kamionu od nekoliko tona+ teret, ne vidim smisao.
Tu ce najvjerovatnije ici drugaciji princip, barem sto sam do sada citao. Energija se cuva u rezervoarima sa hidrogenom, pa onda se preko hidrogena dobija struja i eto ga. Ali ako stvarno budu pravili kako ti kazes samo sa baterijom onda si totalno u pravi i nema nikakvog smisla, biti ce teza baterija od kamiona i tovara.
manja baterija i punjenje na indukciju. voziš sat pa svratiš negdje iznad magneta i napuniš baterije za minutu. tehnologija fantastična, čista.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)