{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novo rukovodstvo za intenzivniji sjaj Mercedesove zvijezde

14.4.2012. u 16:38
0
0
Novo rukovodstvo za intenzivniji sjaj Mercedesove zvijezde
0
AUTOline d.o.o., glavni zastupnik Daimlera AG za Bosnu i Hercegovinu, izvršio je promjene u menadžmentu s ciljem unapređenja dobrih poslovnih rezultata. Novo rukovodstvo, na čelu s direktorom Grcić Edinom, predstavljeno je na današnjoj press konferenciji održanoj u AUTOlineovom prodajno-servisnom centru u Sarajevu. Među prioritetima novog menadžmenta bit će, prije svega, zadovoljstvo kupaca.

Kao odgovor na turbulentno poslovno okruženje, glavni zastupnik Daimlera je predstavio novo rukovodstvo koje je preuzelo zadatak vođenja kompanije od 1. marta. AUTOline će u nove poslovne uspjehe povesti tim s dugogodišnjim iskustvom na različitim menadžerskim pozicijama u automobilskoj industriji. Taj tim čine: direktor Edin Grcić, rukovodilac odjela postprodaje Enes Šećerović, rukovodilac veleprodaje putničkih vozila Edin Čaušević i rukovodilac prodaje komercijalnih vozila Slobodan Kadijević. Od novog rukovodstva očekuje se da unese nove ideje u poslovanje i na taj način stvori bolju poziciju za ostvarivanje poslovnih ciljeva.

„Vrijeme je za novu strategiju. Smatram da postoji određeni jaz između pozicije koju brend Mercedes-Benz zauzima na tržištu i one koja mu istinski pripada. Moja nastojanja ići će u pravcu da Mercedesova zvijezda u Bosni i Hercegovini zasija u punom sjaju. Nova organizacija upravljanja treba omogućiti AUTOlineu da postane kompanija koja je još više orijentisana prema kupcima. Na ovaj način želimo ostvariti svoje poslovne ciljeve vezane za povećanje tržišnog učešća i profitabilnosti. Zacrtali smo cilj od 33 miliona KM prometa, što predstavlja rast od 20 procenata u odnosu na prošlu godinu“, naglašava direktor Edin Grcić. „Više od mjesec dana intenzivno radimo, skeniramo postojeću situaciju i razvijamo strategiju budućeg poslovanja. Rezultati prvih mjera već su tu: prošlog mjeseca ostvarili smo izvanredne prodajne rezultate. Odličnim prvim kvartalom i mi smo dali svoj doprinos najuspješnijem kvartalu općenito u Daimlerovoj historiji i za to iz Stuttgarta dobili zaslužene pohvale“.

„U martu su isporučena 23 putnička vozila, što je jedan od najvećih mjesečnih uspjeha ikad ostvarenih u Bosni i Hercegovini. U prvom kvartalu imali smo povećanje od 95 procenata u odnosu na isti period prošle godine. Ovaj sjajan rezultat motiviše nas na još više truda i rada. Naši planovi za ovu godinu su ambiciozni, a namjeravamo ih ostvariti tako što ćemo kupcima ponuditi atraktivne uslove prodaje, uz dokazani kvalitet Mercedes-Benz vozila“, dodaje Edin Čaušević, rukovodilac prodaje putničkih vozila.

Prema riječima Enesa Šećerovića, rukovodioca postprodaje, „u centru naših razmišljanja je kupac i njegovo zadovoljstvo, ne samo s proizvodom koji je, svakako, vrhunske kvalitete, nego i sa postprodajnim uslugama. Kvalitet servisa i zadovoljstvo kupaca bit će naš top prioritet. Kontinuirano ćemo raditi da bismo unaprijedili našu ponudu i obezbijedili kupcima usluge koje zadovoljavaju njihove potrebe. Naši aduti su školovano osoblje, vrhunski kvalitet originalnih rezervnih dijelova, Mobilo garancija i Servis 24h.“

"Što se tiče komercijalnih vozila, ostajemo lider u prodaji kamiona. Već četvrtu godine zauzimamo prvo mjesto na tržištu, s tržišnim učešćem od preko 28 procenata, a vodeću poziciju u budućnosti namjeravamo još dodatno učvrstiti. Kupci su u nama prepoznali sigurnog partnera s paletom usluga koje ih čine zadovoljnima. Upravo dugotrajna vrijednost i izvanredan odnos uloženog i dobivenog privlači naše kupce u vremenu kada se dodatno analizira svaka investicija“, rekao je Slobodan Kadijević, rukovodilac prodaje komercijalnih vozila.

„Ključni faktor našeg uspjeha bit će i snažna mreža Mercedes-Benz partnera sa mnogo iskustva, izuzetno pozitivnim stavom, energijom i brigom za korisnika. Akcenat ćemo staviti i na školovanje kadrova kako bismo mogli adekvatno odgovoriti na sve potrebe kupaca. Siguran sam da rezultat neće izostati“, zaključio je Edin Grcić.

Kompanija AUTOline d.o.o. osnovana je 2000. godine otvaranjem glavnog zastupništva Mercedes-Benza u Bosni i Hercegovini. AUTOline danas na tržištu nudi cjelovitu prodajno-servisnu uslugu za putnički, transporterski, kamionski i autobuski program vozila Mercedes-Benz, te laka komercijalna vozila Mitsubishi Fuso.

Prodajno-servisna mreža AUTOlinea pokriva cijelu Bosnu i Hercegovinu, te uključuje 8 ugovornih partnera u svim regijama zemlje. Kompanija ima 39 uposlenika i ostvaren promet od 27,7 miliona KM u 2011. godini. Visoki standardi poslovanja AUTOlinea ogledaju se kroz izgradnju najsavremenije logistike i primjenu znanja koncerna Daimler AG, te u snažnoj usmjerenosti na ljudske resurse.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: