Stiže 5. juna
100

Zvanični teaser otkrio agresivni izgled prednjeg dijela Audija Q8

Klix.ba
Pored serijala od pet epizoda, Audi je pripremio i teasere za nadolazeći flagship SUV Q8, a posljednji otkriva izgled njegovog prednjeg dijela.

Audi je teaser objavio na svojoj glavnoj stranici na Facebooku. S obzirom na to da smo vidjeli koncepte Q8 i Q8 Sport prošle godine, skica SUV-a izgleda prilično poznato te nagovještava da produkcijski model neće biti mnogo drugačiji od konceptnih automobila. Možda i najočiglednija novost u poređenju s drugim Audijevim modelima je redizajnirana rešetka hladnjaka u jednom okviru s vertikalnim dijelovima viđenim i na konceptu Q8.

Jedno je sigurno, Q8 je usvojio novi dizajnerski jezik te je inspirisan legendarnim Ur-Quattrom iz osamdesetih. Dizajn prednjeg dijela je agresivan te luksuzni SUV izgleda impozantnije, što je i očekivano jer će zauzeti sam vrh Q ponude, a i cijena će odgovarati njegovom statusu. Nabori na poklopcu motora, LED svjetla visoke tehnologije i deblji srebreni okvir rešetke hladnjaka svakako doprinose unikatnom izgledu Audija Q8.

Prethodni teaseri objavljeni ranije su nam dali priliku da imamo uvid u dizajn stražnjeg dijela gdje je vidljivo široko stop svjetlo, kao i završeci izduvnih cijevi trapezoidnog oblika.

Audi Q8 zahvaljujući i bočnom dizajnu ostavlja utisak pravog SUV-a, ali uz sportsku vibraciju po uzoru na Lamborghini Urus.

Q8 i Urus će dijeliti istu platformu Volkswagen Grupe, koja je poslužila i za Bentley Bentaygu, Audi Q7 i novi Touareg. Unutrašnjost još uvijek nije otkrivena, ali se očekuje da će imati mnogo toga zajedničkog s modelima A8, A7 i A6.

Audi će Q8 predstaviti 5. juna na događaju Audi China Brand Summit Shenzhen u Šangaju.