{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Zvanična premijera novog M5 početkom 2011.

S
14.9.2010. u 15:29
0
18
Zvanična premijera novog M5 početkom 2011.
0
Nakon što je grafičkom obradom fotografija pokazao kako bi trebao izgledati BMW-ova M verzija serije 1 Coupe, Gelard Alvarez je na osnovu špijunskih fotografija i samih najava iz BMW-a sada izuzetno dobro obrađenom fotografijom najavio i Seriju 5 u prestižnoj M verziji.

Iako je jasno da ova nezvanična najava novog M5 vjerovatno nije u potpunom skladu sa stvarnim modelom, koji će biti predstavljen na sajmu automobila u Ženevi početkom naredne godine, Alvarez se zaista potrudio da fotografiju uskladi sa najavama i detaljima koji su bili vidljivi na špijunskim fotografijama. Također, poznavajući tradiciju BMW-a vrlo je logično očekivati da će novi M5 zaista i biti u ovakvoj mjeri suptilno različit od ostalih verzija.


Očekivano, najveću razliku će praviti prepoznatljivi M detalji poput izraženijih odbojnika sa većim otvorima za zrak, dok bi na zadnjem dijelu trebao dominirati prepoznatljivi dio sa četiri izduvne cijevi.

Kao i na aktuelnom M3, novi M5 generacije F10 dobit će neizbježne bočne otvore na blatobranima za ventilaciju sa diskretnom M oznakom. Uz nabrojano, za M5 će BMW, kao i za svaki drugi M model, ponuditi i posebne naplatke koji će uz atraktivniji dizajn ovom modelu odgovarati i znatno manjom težinom.


Kao što je već poznato, novi M5 bit će pokretan 4,4-litarskim V8 motorom sa biturbo prednabijanjem zraka, a koji je već poznat iz modela X5 M i X6 M. Iako u ova dva SUV-a snažni V8 proizvodi 555 KS, očekuje se da će novi M5 dobiti ojačanu verziju sa impresivnih 600 KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: