Noviteti
18

Žene su izabrale Mercedesovu S-Klasu

Klix.ba
Prema odluci 21 članice žirija iz 16 zemalja svijeta Mercedes-Benz S-Klase izabran je za Ženski automobil godine 2014.

Pored toga, odabrane automobilske novinarke S-Klasi su dodijelile i nagradu za najbolji Luksuzni automobil 2014. godine. Nagrade je na Sajmu automobila u Ženevi primio Ola Källenius, koji u Mercedesu obavlja funkciju direktora prodaje i marketinga.

Automobili koji su bili u konkurenciji za nagrade ocjenjivani su prema 10 različitih kriterija koje žene smatraju bitnima prilikom kupovine automobila, uključujući dizajn karoserije, udobnost, sigurnost, kvalitet i ukupan doživljaj vožnje.

"Naš izbor predstavlja izvanredno priznanje za automobil u kojem je sadržano sve što žene traže od automobila", izjavila je britanska članica žirija Sue Baker i dodala da u Mercedes-Benzu trebaju biti ponosni na osvojena priznanja, jer je u ovom slučaju konkurencija bila zaista velika.

Raznolika ponuda nove S-Klase, koja je zamišljena i kreirana s ciljem da bude najbolji automobil na svijetu, uključuje veliki izbor benzinskih i dizelskih motora (od 4 do 12 cilindara), a u ponudi su i tri hibridne opcije. Uz bogate pakete opreme nova S-Klasa također se može dobiti uz standardno ili veće međuosovinsko rastojanje. Ponuda je odnedavno proširena i ultraluksuznim opcijama Mercedes-Maybach i Mercedes-Maybach Pullman.