Noviteti
0

Volvo zvanično otkrio model S60 Polestar

Klix.ba
Kompanija Volvo zvanično je otkrila produkcijsku verziju modela S60 Polestar nakon što su prošle sedmice objavili teaser.

Volvo S60 Polestar pokreće redni 6-cilindrični turbo motor Volvo T6 koji isporučuje 350 KS i 500 Nm obrtnog momenta. Uparen je sa šestostepenim automatskim mjenjačem sa launch controlom i Haldex pogonom na sva četiri točka koji je Polestar modificirao.

Polestar se pobrinuo za softver motora dok druge modifikacije uključuju novi intercooler, Borg Warner turbo i izduvni sistem od nehrđajućeg čelika sa cijevima promjera 3,5 inča. Tu su prednji i stražnji stabilizatori, torziona šipka i opruge.

Volvo S60 Polestar od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,9 sekundi, a elektronski ograničena maksimalna brzina iznosi 250 km/h.

Produkcijska verzija je dobila 19-inčne točkove sa Michelin Pilot Super Sport gumama dimenzija 235/40 R19. Za zaustavljanje se brinu diskovi dimenzija 336x29mm naprijed te Brembo diskovi dimenzija 302x22mm nazad.

Automobil je težak 1.684 kg, a dobio je prednje splitere, stražnji spojler i difuzor. U unutrašnjosti se nalazi specifična ručka mjenjača, ukrasi na vratima, oznake i pločice na volanu i pragovima.

U početku će automobil biti dostupan na australskom tržištu, a prve isporuke se očekuju u junu.