Noviteti
0

Volvo S60 Sport

Klix.ba
Specijalno dizajnirana serija modela S60 ima namjeru da naglasi sportske sklonosti ovog Volva.

Volvo je otkrio veo sa svježe dizajniranog S60 Sport modela, koji posjeduje specijalno dizajnirani komplet spojlera koji naglašavaju dinamičan imidž i sportske predispozicije ovog automobila. S60 je ujedno i prvi model u paleti Volva koji će posjedovati ovu specijalnu ediciju.

Volvo S60 Sport je opremljen unikatnim spojlerima na prednjem i zadnjem dijelu, aerodinamičkim dodacima na pragovima i diskretan ali i veoma efektan spojler na poklopcu prtljažnika. Za potpuni ugođaj su se pobrinule i specijalno dizajnirane aluminijske felge koje su dostupne u dimenzijama od 17 i 18 inča.

Pored izgleda inžinjeri Volva poradili su i na ovjesu koji je sada bliži asfaltu i na taj način doprinosi dinamičnijoj vožnji i držanju ceste, što je također veoma bitno za imidž bilo kojeg automobila.

S60 Sport je dotupan samo sa benzinskim agregatima, a treba napomenuti da ovaj dizajnerski paket posjeduje potpunu fabričku garanciju te da time ispunjava sve visoke zahtjeve Volva na polju kvalitete i sigurnosti.

Zvaničnu premijeru Volvo S60 Sport će imati u Septembru 2003. godine na Frankfurt Motor Showu, a prvi primjerci će dilerima biti isporučeni par sedmica poslije ovog događaja.