Švedske perjanice
14

Volvo predstavio osvježene modele S90 i V90

E. L.
S redizajniranim izdanjem trovolumenskog modela S90 i njegove karavanske izvedenice V90 stižu novi detalji na karoseriji, a putnici će sada moći da uživaju i u savršenom zvuku koji osigurava novi Bowers & Wilkins audio-sistem.

Novosti na karoserijama modela S90 i V90 odnose se na drugačije dizajnirana kućišta svjetala za maglu, a redizajnirani su i odbojnici, zaključno sa spojlerom. Na modelima V90 i V90 Cross Country najviše se ističe novi oblik zadnjih svjetala, uključujući prepoznatljivu LED-rasvjetu i sekvencijski pokazivač smjera. Ponuda karoserijskih elemenata u bojama i novih aluminijskih felgi donosi više mogućnosti za personalizaciju.

Vrhunski audio sistem Bowers & Wilkins pobrinut će se za još bolje iskustvo zvuka u unutrašnjosti sa novim elementima, kao što su nadograđeno pojačalo i funkcija automatskog poništavanja buke vozila.

Sljedeća novost je filter zraka Advanced Air Cleaner sa senzorom čestica PM 2,5 koji vozačima omogućava da preko centralnog displeja prate kvalitet zraka u unutrašnjosti vozila. Tu je i funkcija čišćenja zraka, koja u roku od nekoliko minuta iz kabine uklanja skoro sve sitne čestice. Novi audio sistem Bowers & Wilkins i filter Advanced Air Cleaner sada su na raspolaganju za sve modele.

Za putnike na zadnjim sjedištima u svim modeli iz Serije 90 sada su na raspolaganju dvostruki USB-C konektori za punjenje, a funkcija bežičnog punjenja za pametne telefone koja je prvobitno bila ugrađena samo u model XC40, sada je na raspolaganju i u skoro svim verzijama iz Serije 90 čija sjedišta mogu biti kombinovana s presvlakama od mješavine vune koje su po prvi put predstavljene prošle godine u modelu XC90.

Blagi hibridni pogoni, koji su po prvi put predstavljeni prošle godine u modelima XC90 i XC60, sada su na raspolaganju i za sve druge modele Serije 90 i 60, ali i za XC40. Blagi hibridni pogon za model V90 Cross Country predstavlja prvu elektrificiranu verziju modela Cross Country.