Limuzina i karavan
35

Volvo ne odustaje od modela S60 i V60, predstavljena osvježena izdanja

E. L.
U ekspanziji crossovera i SUV-ova u švedskoj automobilskoj kompaniji i dalje misle da ima dovoljno kupaca koji preferiraju nepodignute automobile, pa su za njih pripremili blago redizajnirana izdanja modela S60 i V60.

Uz činjenicu da i u ponudi Volva primat preuzimaju sve popularniji crossover/SUV-ovi, u švedskoj automobilskoj kompaniji i dalje ne odustaju od nekoliko nepodignutih modela među kojima su limuzina S60 i njena karavanska izvedenica koja se krije iza oznake V60.

Četiri godine nakon premijernog predstavljanja dvojca S60/V60, Volvo je predstavio blago redizajnirana izdanja među kojima je i verzija Cross Country koja je dostupna u kombinaciji s karavanskom karoserijom, a konceptom predstavlja ulaznicu u svijet SUV-ova.

Redizajn Serije 60 uključuje minimalne promjene na prednjem i zadnjem odbojniku, a tu su i novodizajnirane aluminijske felge. Novost u kabini odnosi se na unaprijeđeno izdanje multimedijalnog sistema kojim se upravlja preko 9-inčnog displeja.

Nema promjena ispod prednjeg poklopca, pa i osvježenu Seriju 60 pokreće nekoliko verzija poznatog četverocilindarskog dvolitarskog turbobenzinskog motora koji se nudi i u PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) varijantama koje uključuju asistenciju elektromotora.

Spomenuti turbobenzinac u najslabijem izdanju krije se iza oznake B3 i razvija 163 KS i 265 Nm najvećeg obrtnog momenta. Na vrhu ponude ostaje PHEV verzija Recharge T8 AWD (405 KS) koja je dostupna u kombinaciji s modelom S60.