{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Volkswagen u Sarajevu predstavio novi Arteon

29.9.2017. u 08:32
867
Volkswagen u Sarajevu predstavio novi Arteon
867
Porsche BH, uvoznik za Volkswagen vozila u BiH, je s partnerima večeri Predstavništvom njemačke privrede i Trgovinskim odjelom Austrijske ambasade – Advantage Austria u BiH na bh. sceni premijerno predstavio novi Volkswagen Arteon za 2017. godinu.
Volkswagen Arteon, avangardni Business-Class-Gran-Turismo, čiji elementi dizajna spajaju klasično sportsko elegantno vozilo s prostranošću fastbacka, predstavljen je 28. septembra 2017. godine prigodnim programom u ugodnoj atmosferi Volkswagen salona u Sarajevu.

Ime Arteon - sa naglaskom na prvom slogu - čine dva sastavna dijela: "Art" opisuje harmonične linije i emociju ove limuzine, dok ga završetak "eon" definiše kao premium model. Limuzina s 4 vrata impresionira svojim revolucionarnim dizajnom i velikom praktičnom upotrebnom vrijednošću.

Dok stakla bez okvira predstavljaju tipičan "grand tourer" stilski element, u isto vrijeme vrata prtljažnika svojim širokim radijusom otvaranja pružaju optimalan pristup velikom prtljažniku. U najvažnije elemente dizajna harizmatičnog Arteona ubraja se potpuno novodizajnirani prednji dio vozila u kojem se LED glavna svjetla i LED svjetla za dnevnu vožnju stapaju s hromiranim poprečnim kopčama rešetke hladnjaka i poklopca motora.

Dugačak je 486 centimetara, što je 9 cm više od Passata, a unutrašnjost je iznimno prostrana, kako na zadnjim sjedištima, tako i u prtljažniku zapremine 563 litra. Dodatnu praktičnost u odnosu na Passat daju mu peta vrata.

Od motora se za sada nude dizelski 2-litarski TDI sa 150 KS i 240 KS koji serijski dolazi s DSG mjenjačem i benzinski s 280 KS, serijskim DSG-om i pogonom na sve točkove. U ponudi su i dvije izvedbe opreme: Elegance i R-Line.

"Arteon se samim predstavljanjem nametnuo kao trenutni predvodnik marke Volkswagen, jer je u sebi pored avangardnog i progresivnog dizajna objedinio i najnovija tehnološka dostignuća iz koncerna, kao i najnoviju motorizaciju", izjavio je Ismir Omeragić, brend menadžer za Volkswagen putnička vozila. "Pored Arteona smo osigurali i jedno iznenađenje večeras u vidu modela e-Golf. Oni nešto bolje upoznati s automobilskom branšom znat će, naravno, da se radi o potpuno električnom primjerku kultnog Volkswagenovog kompakta koji je bitan utoliko što spada u predstavnike nečega što već sada nazivaju trećom revolucijom u automobilskoj branši. Ona neće zaobići ni Bosnu i Hercegovinu pa u tom smislu želimo kao kompanija i kao marka pokazati aktivan pristup i spremni dočekati elektrifikaciju voznih parkova u Evropi i svijetu, a koja će neminovno uslijediti".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: