Ponudit će 335 KS
9

Volkswagen Touareg dobija novi V6 benzinski motor

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Volkswagen će sredinom ove godine kupcima ponuditi SUV Touareg s novim V6 benzinskim motorom.

Pored dvije dizelske opcije kupci Volkswagenovog Touarega će moći izabrati i novi benzinski motor. Radi se o 3,0-litarskom V6 motoru koji razvija 335 KS, odnosno 53 KS više u odnosu na trenutno najsnažniji V6 TDI. Ova snaga je dovoljna da od 0 do 100 km/h ubrza za 5,9 sekundi zbog čega je benzinac brži za 0,2 sekunde. Emisija CO2 iznosi 203 g/km, a to je 30 g/km više od dizelaša.

Model s novim benzinskim motorom će imati pogon na sva četiri točka, a snaga će se prenositi putem osmostepenog automatskog mjenjača. Paket koji kombinuje zračni ovjes i sistem upravljanja stražnjim točkovima, a koji koji koriste Audi Q7 i Bentley Bentayga iz VW Grupe, bit će opcija.

Touareg se nudi s tri paketa opreme, a to su SE L, R-Line i R-Line Tech. Standardna oprema uključuje 19-inčne naplatke od legura, LED svjetla, grijana prednja sjedišta presvučena kožom te adaptivni tempomat.

Innovision Cockpit kombinuje 12-inčni digitalni instrument panel s velikim 15-inčnim infotainment ekranom te je standardan u R-Line Tech top paketu opreme, ali ga je moguće dobiti uz doplatu.

Prodaja Touarega s V6 benzincem počinje u prvoj polovini ove godine, a isporuke se očekuju krajem godine.