Ukupno 1.000 primjeraka
284

Volkswagen predstavio novi sportski Arteon R-Line Edition

D. B.
Kompanija Volkswagen je predstavila svoj sportski Arteon R-Line Edition koji će biti proizveden u svega 1.000 primjeraka.

Arteon R-Line Edition je već moguće naručiti, a dolazi s brojnim kozmetičkim promjenama kako bi se razlikovao od ostalih modela. Nauočljivija je šema boja, karoserija je lakirana u Moonstone sivu boju, a kontrast prave crni krov, bočni retrovizori i 20-inčni naplaci od legura. Zatamnjena stakla su standardna, a nazad je mali crni lip spojler na poklopcu prtljažnika, kao i par završetaka izduvnih cijevi s hromiranim efektom.

Arteon R-Line Edition ima unutrašnjost presvučenu nappa kožom, kao i zimski paket koji uključuje grijana sjedišta. Dobio je prilagodljivo ambijentalno osvjetljenje kao i 12,3-inčni Digital Cockpit, prilagodljivi klaster.

Kupcima je na raspolaganju jedan benzinski i dva dizelska motora. Najsnažnija opcija je 2,0-litarski turbobenzinac koji je zapravo detunirana verzija motora koji pokreće Golf R. U ovom slučaju razvija 268 KS i njegova snaga se prenosi na sva četiri točka. Što se tiče dizela, tu je 2,0-litarski motor s turbopunjačem koji razvija 187 KS, a iznad je biturbo verzija koja isporučuje 237 KS i 500 Nm obrtnog momenta. Svi su upareni sa sedmostepenim DSG automatskim mjenjačem s duplim kvačilom.

Dvije snažnije R-Line Edition verzije dolaze s adaptivnim ovjesom koji reaguje na odabir moda vožnje.