Noviteti
113

Volkswagen predstavio Multivan PanAmericana

Klix.ba
Šesta generacija Volkswagenovog Transportera je spremna za avanturu nakon što je predstavljen Multivan PanAmericana. To je jedan od 33 različita modela koje je VW predstavio na IAA sajmu komercijalnih vozila.

Kombi je sada spreman za kretanje težim terenima zahvaljujući zaštiti podvozja, pragova i karoserije. On izgleda atraktivnije zahvaljujući zatamnjenim stražnjim svjetlima, stražnjim prozorima i ljepšim branicima. Podignut je od tla za dodatnih 20 milimetara, a posjeduje i 4Motion pogon na sva četiri točka. Kupci mogu odabrati standardni ovjes i pogon na prednje točkove.

Unutrašnjost je luksuzno opremljena i djelomično presvučena Alcantarom, a opcija je i potpuno presvlačenje kožom. Kombi posjeduje multifunkcionalni kožom presvučen upravljač i alumijske papučice. Climatronic HVAC sistem se brine za ugodnu temperaturu bez obzira na vanjske uvjete. Patosnice se veoma lako čiste jer su napravljene od gume.

Problema s izborom motora neće biti, jer je kupcima na raspolaganju sedam opcija, pet dizelskih i dva benzinska motora. Među njima je i TDI agregat koji razvija 113 KS, a VW ga smatra kompromisom između aktuelnih motora od 101 i 148 KS. Cijena modela s prednjim pogonom se u Njemačkoj kreće od 47.552,40 eura, dok je za verziju s 4Motion pogonom potrebno izdvojiti 54.983,95 eura.