Samo 250 primjeraka
16

Volkswagen predstavio brojčano ograničeno izdanje modela Arteon

E. L.
Volkswagen je za kupce u Evropi pripremio bogato opremljen Arteon R-Line Edition koji će biti ponuđen u samo 250 primjeraka.

Godinu nakon predstavljanja slično opremljenog karavanskog Passata s oznakom R-Line Edition, koji je kupcima u Evropi ponuđen u 2.000 primjeraka, u Volkswagenu su sličan recept iskoristili i u slučaju svog najvećeg i najluksuznijeg modela Arteon, ali će spomenuti automobil ovaj put ponuditi u samo 250 primjeraka.

Poput Passata i Arteon R-Line Edition sa sobom donosi posebnu sivu boju karoserije (Moonstone Grey), a crna boja je svoje mjesto pronašla na krovu i 20-inčnim aluminijskim felgama. U standardnoj opremi u ovom slučaju je sve što poslovično škrt VW ima na svojoj podužoj opcionoj listi, zaključno s kožom obloženim putnički prostorom i digitalnom instrumentnom tablom.

Arteon R-Line Edition nudit će se samo u kombinaciji sa snažnijim dvolitarskim četverocilindarskim turbobenzinskim (190 i 272 KS) i turbodizelskim motorima (190 i 240 KS), a za prijenos snage na obje osovine (4Motion) zadužen je 7-stepeni automatski mjenjač s dva kvačila (DSG).

Prve isporuke kupcima počinju narednog mjeseca, a za najpovoljniji Arteon R-Line Edition koji pokreće dvolitarski turbobenzinski motor sa 190 KS u Njemačkoj treba izdvojiti 55.970 eura.