Na osnovi Pola
0

Volkswagen najavljuje Nivus, novi urbani coupe

E. Z.
Kako se bliži zvanična premijera Volkswagenovog Nivusa njemačka marka sve češće objavljuje najave koje otkrivaju detalje o najnovijem modelu. U ovoj posljednjoj objavi marke Volkswagen Brazil prikazan je kupe crossover s novim VW logotipom koji krasi prednji i zadnji dio.

Novi crossover iz Volkswagena koji je zasnovan na modelu Polo neće odstupiti od dizajnerskog jezika VW-a. Zapravo, on dobiva većinu stila i dizajna koji je viđen na modelu T-Cross, ali s povećanim prtljažnim prostorom i atraktivnom zakošenom linijom krova, što mu daje ljepši profil od T-Crossa.

Sličnosti sa T-Crossom ne prestaju na vanjskom izgledu. Nova video najava pokazuje i djelove Nivusove unutrašnjosti, a koja će čini e biti znatno atraktivnija od one u T-Crossu. VW Play, novi tržišni multimedijski sistem ističe se na kontrolnoj tabli, što pokazuje da će Nivus imati pomoć pri pokretanju, sistem start-stop i električno otvaranje prtljažnika. Upravljač je očekivano jednak onome u T-Crossu, s tim da je ovdje ukrašen novim VW amblemom.

Volkswagen Južna Amerika već je objavio tehničke detalje za Nivus, otkrivajući kako će mali kupe crossover pokretati 1.0 TSI motor. Tu će biti i mogućnost izbora prijenosa, pa će šestostepeni automatik biti ponuđen sa motorom od 126 konjskih snaga, dok će šestostepeni manuelac biti uvezan sa motorom od 114 KS.

VW Nivus trebao bi se ove godine početi prodavati lokalno u Brazilu gdje se i proizvodi, ali planiran je početak prodaje ovog modela i u Evropi 2021. godine.