S "digitalnom kamuflažom"
2

Volkswagen na CES-u pokazao električni sedan ID.7

D. B.
Volkswagen je na sajam CES stigao s novim članom ID porodice električnih automobila.

Riječ je o sedanu ID.7, koji je na CES u Las Vegasu. Ovo je prvi put da je Volkswagen zvanično pokazao ID.7 iako je zapravo karoserija "sakrivena digitalnom kamuflažom". Uprkos tome, može se pretpostaviti kako će automobil zapravo izgledati kada bude u potpunosti otkriven.

ID.7 koristi istu modularnu električnu platformu MEB koja je prisutna u ponudi električnih automobila Volkswagen Grupe, no ne radi se o kompaktu kao što je ID.4. Novi ID.7 je nešto duži od ovog modela te obećava prostraniju unutrašnjost.

Direktor Volkswagena Thomas Schafer je kazao da ID.7 proširuje električnu ponudu u gornjim segmentima, kao i da nudi vrhunsku tehnologiju i kvalitet. U unutrašnjosti se nalazi novi 15-inčni ekran osjetljiv na dodir, električni slajderi za upravljanje sistemima, AR head-up display, pa čak i ventilacijski otvori s digitalnom kontrolom koji automatski prilagođavaju temperaturu u automobilu ovisno o vanjskoj temperaturi. Glasovne kontrole "Hello Volkswagen" će također biti dostupne za upravljanje osnovnim funkcijama.

Kapacitet baterije zasad nije poznat, kao ni cijena automobila. Iz Volkswagena kažu da će domet iznositi oko 700 kilometara po evropskom WLTP ciklusu.