Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kliKS-u Ja kao Hrvat nazivam ''Bošnjake'' Muslimanima jer se držim do zapisa iz 1531. godine gdje piše kako su u Bosni 3 naroda među kojima Bošnjaci - rimokatoličke vjere. Pa prema tome je pravilnije reći Musliman, a ne Bošnjak iz tog jednoga razloga, a i drugi je razlog što riječ Bošnjak može označavati neku osobu iz Bosne. Ali kao što su preuzeti grbovi s ljiljanima koji su također grbovi Katoličkih obitelji Kotromanića i Kosača i mnogo toga još, ne iznenađuje me ovakav komentar kao tvoj. Nemoj šta zamjeriti.
43ZLA slažem se s tim j+bo nacionalziam...i ne širim ga uopće nego govorim kako jeste, a to i ti možeš provjeriti gdje god želiš. Slažem se i s tim da DANAS Bosanac i Bošnjak nije isto.
E ovo "četverim vratima" nije normalno ni autoru texta .... Ovo je napisao samo radi plate ... vjerujem da se sad kod kuce kupa ko Ace Ventura pod tušem i trpa zvake da ovu gadost izbaci iz usta, (op.prev. riba prste kiselinom) ...