Primaju se narudžbe
86

Volkswagen će proizvesti 999 primjeraka modela T-Roc Cabriolet Edition Grey

D. B.
Volkswagen T-Roc je relativno novi crossover njemačkog brenda koji je debitovao 2017. godine, a dvije godine kasnije je stigla kabrioletska izvedba. Sada iz Volkswagena stiže T-Roc Cabriolet Edition Grey model s mekanim krovom, koji donosi vizuelne promjene i druga poboljšanja.

Volkswagen će proizvesti ukupno 999 primjeraka pomenutog modela lakiranog u Iridium sivu boju sa crnim detaljima, koji dolazi s crnim 18-inčnim Grange Hill felgama. Kućišta bočnih retrovizora i spojler su u crnoj boji zahvaljujući Black Style paketu, a crne boje su i ručke na vratima, T-Roc natpis i lajsne.

Model posjeduje navigacijski sistem, brojne pomoćne sisteme za vozača, zimski paket s funkcijom grijanja upravljača, kao i kameru za pomoć pri kretanju unazad. Baza je R-Line paket tako da je Editon Gray dobro opremljen, ali je u ponudi i Edition Plus paket koji je još bogatiji opremom, uključujući 18-inčne Suzuka felge.

Crossover je dobio poboljšanu navigaciju, BeatsAudio ozvučenje te adaptivnu kontrolu šasije. Pokreće ga 1,5-litarski četverocilindrični motor koji razvija 148 KS.

T-Roc Edition Grey u Njemačkoj košta 46.470 eura, dok je za Edition Plus paket potrebno izdvojiti 51.600 eura. Narudžbe se već primaju, a isporuke se očekuju u februaru.