Stiže ove godine
162

Volkswagen Caddy California je mali kamper s krevetom i kuhinjom

D. B.
Krajem jula ove godine Volkswagen je objavio teasaer novog mini kampera baziranog na novom Caddyju, a sada ga je i zvanično predstavio.

Volkswagen Caddy California je novi član porodice California kampera u kojoj se nalaze modeli T6.1 California i Grand California baziran na Crafteru.

Mini kamper je baziran na petoj generaciji Caddyja i potao je najmanji Volkswagenov kamper koji nudi sličan životni prostor kao i njegova veća braća. Namijenjen je paru ili maloj porodici koja želi kraći bijeg od svakodnevnice ili vikenda vanturu, a pri tome ne namjerava putovati velikim kamperom, koristiti kamp prikolicu i slično.

Caddy California ima kuhinju koja se izvlači i koja ima kuhalo na plin. Također, posjeduje i panoramski krov površine 1,4 kvadratna metara, koji omogućava lijep pogled na zvjezdano nebo. Spavanje je omogućeno na ležaju koji se također izvlači i koji je dug gotovo dva metra, a koji je se sastoji od udobnog i kvalitetnog madraca.

Dio malog kampera je i modularni šatorski sistem koji može stajati samostalno, ali se može i spojiti s Caddyjem, čime se proširuje prostor za spavanje. U kombinaciji s kamperskim stolom i dvije stolice koje se lako uklanjaju, šator povećava životni prostor i savršen je za avanture u prirodi.

Međuosovinsko rastojanje vozila iznosi 4.501 mm, a Caddy California će se na evropskom tržištu naći do kraja ove godine. Verzija s dužim međuosovinskim rastojanjem koje će iznositi 4.853 mm stiže naredne godine.