Noviteti
0

U Ženevu stiže redizajnirani Ford Focus

Klix.ba
Nakon tri godine od početka proizvodnje treće generacije modela Focus, Ford je pripremio redizajniranu varijantu svog popularnog automobila donje-srednje klase koja će premijerno biti predstavljena na Sajmu automobila u Ženevi.

Jedna od najznačajnijih izmjena na karoseriji automobila je nova maska hladnjaka koja veoma podsjeća na rješenje koje posljednjih godina na svojim automobilima koristi Aston Martin.

Pored atraktivne maske, tu su novodizajnirana svjetla i drugačiji odbojnik. U odnosu na prednji kraj automobila, minimalne izmjene mogu se vidjeti na zadnjim svjetlima i zadnjem odbojniku. Promjene su urađene i u unutrašnjosti, pa je na novoj centralnoj konzoli sada manje tastera, što je čini znatno ergonomičnijom.

Uz poznate motore koji su se nudili uz Focus treće generacije, Ford je planirao dodati 1,5-litarski EcoBoost benzinski motor i 1,5-litarski dizelski motor. Svi motori trebali bi imati manju prosječnu potrošnju goriva i manju emisiju CO2.

Iz Forda je također stigla najava da će se u skorijoj budućnosti u prodajnim salonim pojaviti hibridni Focus koji će biti direktna konkurencija Golfu GTE. Vrh ponude rezerviran je za Focus ST koji je, uz redizajniranu karoseriju, dobio unaprijeđen ovjes i upravljački sistem.

Snaga dvolitarskog četverocilindarskog EcoBoost benzinskog turbo motora ostaje nepromjenjena: 250 KS i 360 Nm obrtnog momenta.