{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


U ženevskom elitnom društvu je i Corvette Grand Sport

Klix.ba
1.3.2016. u 18:30
10
22
U ženevskom elitnom društvu je i Corvette Grand Sport
10
Chevrolet je za ženevsku automobilsku smotru premijerno pripremio model Corvette Grand Sport koji opisuju kao "cestovni sportski automobil s trkaćim pedigreom".
Corvetta Grand Sport izvana se ističe znatno proširenim zadnjim blatobranima, a tu su i unikatne 19 i 20-inčne crne aluminijske felge na kojima su gume Michelin Pilot Super Sport. Ispod tankih krakova vide se kapacitetne kočnice koje je Chevrolet za ovu priliku "kupio" u italijanskoj kompaniji Brembo, a ono što se izvana ne vidi odnosi se na revidiran aktivni ovjes koji je dobio nove opruge i drugačije stabilizatore. U prilog visokim performansama koje ova "'vette" ostvaruje ide i elektronski kontrolisana djelimična blokada diferencijala.

Grand Sport pokreće GM-ov 6,2-litarski LT1 V8 motor koji razvija više od 460 konjskih snaga. Prijenos snage na zadnju osovinu vrši se preko 7-stepenog ručnog mjenjača, a Chevrolet opciono nudi i 8-stepeni automatski mjenjač.

Chevrolet za Grand Sport opciono nudi i paket Z07 Performance koji sadrži karbonske karoserijske elemente, karbonsko-keramičke kočnice i gume Michelin Sport Cup 2. Za manje ekstremne korisnike tu je i edicija Grand Sport Collector s kojom stiže ekskluzivna metalizirana boja karoserije Watkins Glen. Tu su i plave ukrasne aplikacije na prednjim blatobranima, a plava je boja svoje mjesto pronašla i u kožom obloženoj unutrašnjosti.

Prodaja Corvette Grand Sport (u verzijama Coupe i Convertible) u Sjedinjenim Američkim Državama počinje početkom ljeta, a Evropljani će morati da sačekaju do jeseni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: