Noviteti
9

U Renaultsportu spremni za proširenje ponude

Piše: E. T.
Prema posljednjim informacijama u Renaultovom odjelu Renaultsport uveliko razmatraju mogućnost proširenja svoje RS ponude koja je posljednjih godina uglavnom zasnovana na modelima Clio i Megane.

Do prestanka proizvodnje prethodne generacije modela Twingo, Renaultov sportski odjel svoje je vrhunske automobilske kreacije (koje se opravdano svrstavaju među najbolje sportske modele u svojim kategorijama) zasnivao samo na modelima Clio i Megane, a takva je i aktuelna ponuda koja se može dobiti iz Renaultsporta. Međutim, stvari bi se mogle promijeniti narednih godina, jer je potpredsjednik marketinga i komunikacija Renaultovog odjela zaduženog za sportske automobile (Regis Fricotte) najavio mogućnost proširenja ponude Renaultsporta, smatrajući da Renault ima još potencijalno zanimljivih modela na kojima bi mogla stajati oznaka R.S.

Fricotte kaže: "Želimo proširiti ponudu Renaultsporta. Želimo i aktivnije učešće u različitim kategorijama automobilskih utrka, a sličnog je mišljenja i prvi čovjek naše grupacije, gospodin Carlos Ghosn. U tom smislu, tražit ćemo nove modele koje bi pridružili našim sadašnjim Renaultsport verzijama Clia i Megana."

Bez otkrivanja detalja, Fricotte je naglasio da će ponuda budućih R.S. modela zavisiti od zahtijeva specifičnih tržišta, a tu je svakako i tehnička i ekonomska opravdanost budućih projekata.

"R.S. oznaka i sve ono što uz nju ide može biti samo na automobilu za koji ćemo bez ikakve sumnje odlučiti da takav tretman zaista i zaslužuje. Odjel Renaultsport danas je to što jeste zato što u svim godinama koje su iza nas nismo donosili pogrešne odluke", pojašnjava Fricotte na upit da li misli da se na neki od sadašnjih ili budućih crossover modela Renaulta ikada može staviti oznaka Renaultsport,