Noviteti
26

U Parizu izložen Ford Mondeo, rival Volkswagenovom Passatu

Klix.ba
Ford Mondeo s evropskim specifikacijama izložen je na Sajmu automobila u Parizu dvije godine nekon što su posjetitelji imali priliku vidjeti ga na istom događaju.

Ford Mondeo će biti rival potpuno novom Volkswagenovom Passatu, koji je također prisutan u Parizu. Mondeo će biti ponuđen sa 1,5-litarskim i 2,0-litarskim EcoBoost benzinskim motorima sa turbopunjačima, kao i sa 1,6-litarskim i 2,0-litarskim dizelašima. Početkom sljedeće godine će ponudi biti dodan trocilindrični 1,0-litarski EcoBoost motor.

U ponudi će se naći i hibridna verzija koja će biti rival Passatu GTE i koristit će 2,0-litarski benzinski motor kao i električni motor koji će napajati litij-jonska baterija od 1.4 kWh. Emisija CO2 ovog automobila iznosit će 99 g/km.

Kupci će moći naručiti Mondeo kao kao petovratni hatchback, četverovratni sedan i karavan, a kasnije će biti dostupna i verzija sa sklopivim panoramskim staklenim krovom.

U unutrašnjosti automobila je Fordov SYNC 2 sistem za povezivanje i 8-inčni ekran osjetljiv na dodir, kao i sistem glasovnih naredbi.

MyKey tehnologija će omogućiti vlasnicima automobila da programiraju svoj ključ, a dobit će i LED adaptivne farove kao i Active Park Assist sistem.

Prodaja Fordovog Mondea počinje krajem ove godine.