Noviteti
10

U Kinu je stigao i Lamborghini Aventador LP 700-4 Nazionale

Klix.ba
Kreiran u Lamborghinijevom odjelu za personifikaciju modela (Ad Personam), na Sajmu automobila u Pekingu predstavljen je Lamborghini Aventador LP 700-4 Nazionale koji, definitivno, spada među najatraktivnije automobile koji su se ovaj put pojavili ispod sajamskih reflektora.

Aventador je obojen posebnom bijelom bojom, a za objašnjenje dodatka u nazivu automobila (Nazionale) pobrinula se adekvatna aplikacija u bojama talijanske zastave koja se proteže cijelom dužinom karoserije.

Ostale karakteristike posebnog Aventadora su crvena kočna kliješta, providan poklopac iznad jednog od najboljih motora svih vremena i 20, odnosno 21-inčne ojačane felge u boji titanijuma.

U dvobojnoj unutrašnjosti dominiraju karbonski elementi, a talijanska zastava vidljiva je u naslonima izrazito sportskih sjedišta i na oblozi krova. Poput standardnog Aventadora i ediciju Nazionale pokreće 6,5-litarski V12 motor koji razvija 700 KS i 690 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno da "posljednji Mohikanac" od 0 do 100 km/h stigne za 2,9 sekunde. Maksimalna brzina iznosi 350 km/h.