Noviteti
0

U javnost procurile slike Audia A5

FENA
Iako je svjetska premijera Audija A5 najavljena za salon u Ženevi, službene su fotografije novog modela 'greškom' objavljene na stranicama proizvođača iz Ingolstadta.

A5 prvi je veliki coupe nakon Audija 100, a veličinom je smješten između modela A4 i A6, javljaju hrvatski mediji.

Audi A5 koristi novu modularnu platformu, a u odnosu na A4 je nešto širi i niži. Za razliku od TT-a, koji je čistokrvni dvosjed, A5 je u sposoban pružiti maksimalni komfor za četvero putnika te je s te strane jedini Audi takve vrste. Najavljena je i kabriolet izvedba, koja će na tržištu zamijeniti iznimno uspješne A4, S4 i RS4.

[SLIKA]2[/SLIKA]Dok je prednji kraj dizajnerski izveden u klasičnom i prepoznatljivom audijevskom stilu, stražnji podsjeća na novu coupe izvedbu BMW-a serije 3.

Paleta motora u početku će biti jako 'mršava'. Kupci će moći birati između 3-litrenog TDI V6 i benzinskog V8 FSI agregata. Kasnije bi na tržište trebao stići i 3.2-litreni V6 FSI. Svi osim najslabijeg modela, koji će imati pogon na prednje kotače, dolaziti će u kombinaciji s posljednjom generacijom quattro pogona. Mjenjači će imati šest stupnjeva prijenosa, a moći će se birati između ručnog ili DSG-a.

Smještaj motora duboko iza prednje osovine trebao bi osigurati uzorna vozna svojstva. U Ingolstadtu su otišli toliko daleko da su dinamiku modela A5 počeli uspoređivati s modelom R8. Iako se takva paralela čini malo pretjeranom, sasvim je sigurno kako će performanse biti znatno bolje od onih koje su u mogućnosti prikazati sestrinski A4 i A6.