Stigli u BiH
170

Toyotini novi modeli RAV4 i Corolla predstavljeni u Sarajevu

Klix.ba
PR fotografije
U Sarajevu je u utorak navečer upriličena ekskluzivna prezentacija nove generacije automobila kompanije Toyota. U prodajnom salonu Bunjo u Sarajevu u prisustvu velikog broja zvanica predstavljeni su modeli RAV4 i Corolla.

Među gostima su bile prisutne brojne poznate osobe iz kulturnog i javnog života, između ostalih ambasador Japana u BiH Hideyuki Sakamoto, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, podpredsjednik SDA Asim Sarajlić, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Damir Filipović i drugi.

Dobrodošlicu gostima poželio je Enes Bunjo, vlasnik Bunjo grupacije.

"Drago mi je što smo se u ovako velikom broju okupili u našem Toyotinom salonu automobila povodom ekskluzivnog predstavljanja nove generacije Toyotinih vozila. Raduje me da ovdje i među diplomatama imamo one koji su zainteresovani za novu generaciju Toyotinih vozila. Zadovoljstvo mi je da možemo ugostiti ambasadora Japana u BiH. Kao što vam je poznato, grupacija Bunjo ima dugu i bogatu tradiciju rada i već skoro 30 godina uspješno posluje u BiH te zavrijeđuje povjerenje kupaca i ljubitelja četverotočkaša. U radu se vodimo svjetskim standardima i trendovima, a kako su nam kupci uvijek na prvom mjestu, trudimo se domaćoj javnosti omogućiti uvid u najnovije ponude i modele automobila brendova koje zastupamo za domaće tržište, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života i zadovoljenja potreba i želja različitih kategorija kupaca. Upravo tim povodom smo ovdje kako bismo vas upoznali s novom generacijom Toyotinih vozila, koja će vas zasigurno oduševiti izgledom, performansama, najnaprednijom tehnologijom te svojim novim vlasnicima pružiti sasvim drugačiju dimenziju vožnje i užitak", kazao je Bunjo.

TV voditeljica Adrijana Kurtišaj prisutne je vodila kroz program te upoznala sa karakteristikama i prednostima novih modela RAV4 i Toyota Corolle.

Između ostalog, istaknuto je da je RAV4 pionir SUV segmenta, oblikovan za one koji se žele isticati i koji žive život punim plućima. Odlikuje ga elegantan i urban izgled, zbog čega je odličan za gradsku vožnju, ali svojim terenskim sposobnostima nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Njegov moćni pogonski sklop Hybrid Dynamic Force s 2,5-litarskim motorom pruža obilje snage, ali i tihu i ugodnu vožnju bez obzira na teren kojim se vozi, u šta se svi zainteresirani u budućnosti mogu i uvjeriti ukoliko se odluče za mogućnost testne vožnje koju Toyota nudi.

Napomenimo i da je novi RAV4 od 1. februara zvanično u prodaji u Bosni i Hercegovini po cijeni od 55.740 KM za benzinsku varijantu, a pomenuta promocija je bila prilika za najavu početka prodaje nove Corolle, čija se cijena, također za benzinsku varijantu, kreće od 33.370 KM.

U zvaničnom dijelu događaja predstavljen je i put Toyotine Corolle od legende do hibrida te u uzbudljivoj završnici druženja prisutnima je otkrivena i prvi put predstavljena zvijezda večeri, potpuno nova Toyota Corolla. Novi hibridni model, kako je podcrtano, je redizajniran i podmlađen, ali srž koja je Toyotu Corollu učinila najprodavanijim automobilom svih vremena ostala je ista. U besprijekornoj reputaciji Corolle potencijalni kupci mogu uživati kroz tri karoserijske izvedbe, dinamična i sportska Corolla Hatchback je praktična i atraktivna, a za one koji trebaju više prostora tu je nova Corolla Touring Sports, koja nudi u podjednakoj mjeri praktičnost i udobnost, dok Corolla Sedan zaokružuje savršeni trio Corolle pružajući idealan izbor za svaku vrstu vozača.

Gosti su se mogli upoznati i sa platformom Start Your Impossible u čijoj srži su Toyotino globalno partnerstvo sa Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, na koju su, kako je istaknuto, izuzetno ponosni u kompaniji. Namjera platforme jeste da kroz blisku saradnju sa Olimpijskim i Paraolimpijskim komitetom i sportistima kroz rješenja za mobilnost i kroz promociju vrijednosti za koje se zalaže Toyota, gigant u autoindustriji, pomogne transformisati svijet nabolje.

Za muzički dio programa koji je pratio prezentaciju nove Toyotine generacije vozila bila je zadužena Ina Hamzić sa svojim bendom.