Novo staro ime
0

Toyota Auris mijenja ime u Corolla

Klix.ba
Corolla postaje novo, globalno ime za Toyotin C segment, te će od početka 2019., zamijeniti naziv Auris. Sve tri karoserijske izvedbe Corolle odlikovat će najnovija hibridna tehnologija.

Nova generacija Toyotinog automobila u C segmentu će, u sve tri karoserijske izvedbe – hatchback, sedan i karavan, nositi u cijelom svijetu ime Corolla, nadovezujući se na 50 godina dugu svjetsku reputaciju najprodavanijeg modela u istoriji automobila.

Ime Corolla, zamijenit će naziv Auris početkom 2019. godine. Ovaj odabir imena se poklapa s usvajanjem zajedničke Toyotine nove globalne arhitekture (Toyota New Global Architecture - TNGA), koja će zamijeniti trenutne tri različite platforme.

"Proizvodna i konstrukcijska filozofija TNGA donosi potpuno novu dimenziju našoj sljedećoj generaciji modela u C segmentu. Pored proslavljene kvalitete, trajnosti i pouzdanosti Corolle, novi model se odlikuje i drugim vrijednostima koje naši kupci žele – impresivan izgled, profinjenost unutrašnjosti, zadivljujuća dinamičnost u vožnji i snažni, ali štedljivi hibridni pogon.” rekao je dr Johan van Zyl, Predsjednik i CEO Toyota Motor Europe. "Nema boljeg trenutka nego što je pokretanje prodaje nove generacije za ponovno uvođenje imena Corolla za sva naša vozila u C segmentu.”

Nova Corolla hatchback i Corolla Touring Sports će imati svoju svjetsku premijeru na Salonu automobila u Parizu, obje u svojim hibridnim izvedbama.