Noviteti
0

Subaru ulazi u BTCC šampionat

Klix.ba
Japanska automobilska kompanija Subaru potpisala je trogodišnji ugovor s timom BMR za nastupe u Britanskom šampionatu turističkih automobila (BTCC - British Touring Car Championship) koji počinju od ove sezone.

Subaru će u bojama BMR tima u BTCC-u nastupati sa dva automobila, a ove sezone iza upravljača modela Levorg Sport Tourer bit će vozači Jason Plato i Colin Turkington.

"Veoma smo uzbuđeni zbog saradnje s timom kao što je BMR i premijernog ulaska u BTCC. Iako je Subaru Levorg automobil s pogonom preko obje osovine, veoma lako ćemo ga prilagoditi pravilima BTCC-a prema kojima se insistira na pogonu preko zadnje osovine. S nestrpljenjem očekujemo start prve trke kada ćemo vidjeti gdje smo u odnosu na etabliranu konkurenciju", rekao je nakon potpisivanja ugovora Paul Tunnicliffe, direktor Subarua za Veliku Britaniju i Irsku.

Subaru je za ovosezonski nastup u BTCC-u osigurao vrhunsku vozačku postavu, jer su i Plato i Turkington dvostruki BTCC šampioni koji su prošle sezone za tim BMR (iza upravljača Volkswagena CC) ostvarili ukupno 10 pobjeda.

"Dolaskom u BMR nastojao sam u BTCC dovesti snažnu automobilsku kompaniju, a Subaru je bio na vrhu liste mojih želja. Veoma sam zadovoljan što smo uspjeli i nadam se dobrim rezultatima", kaže Jason Plato.

"Nakon sporazuma sa Subaruom nije bilo teško donijeti odluku o nastavku saradnje sa BMR-om. Pred nama je odlična prilika za nastavak kampanje čiji će ishod biti odlični rezultati", dodao je Turkington.

Vezani članci