Noviteti
2

Startech predstavio Land Rover Defender Sixty8

Klix.ba
Zasnovan na Land Roverovom modelu Defender 110, vrhunski dorađen Defender Sixty8 predstavlja Startechov pozdrav legendarnoj britanskoj terenskoj ikoni koju će Land Rover uskoro zamijeniti sa potpuno novim modelom.

Aluminijska karoserija Defendera Sixty8 za ovu priliku obojena je Corris sivom metaliziranom bojom, a za krov je korištena Santorini crna boja koja se savršeno uklapa sa nekolicinom crnih detalja na automobilu. Sixty8 je također opremljen LED svjetlima, proširenim blatobranima u boji karoserije, cjevastim pragovima i aluminijskim zaštitnim panelom ispod motora. Pored naglašeno zatamnjenih zadnjih stakala tu su i 18-inčne Monostar D aluminijske felge na kojima su gume BF Goodrich All-Terrain.

Unutrašnjost je dobila kožom obložena sjedišta, sportski kožom obložen upravljač, aluminijske glave ručica mjenjača i odabira prenosa, aluminijske papučice... Prednja sjedišta su grijana, svijetlosmeđa koža je našla svoje mjesto i na mnogobrojnim panelima u kabini, za oblogu krova korištena je alkantara, a tu je i Alpine multimedijalni sistem koji u sebi sadrži i navigacioni sistem. Za olakšanu vožnju unazad automobil je opremljen kamerom.

U Startechu nisu ništa dirali ispod poklopca motora, pa Defender Sixty8 pokreće standardni 2,2-litarski četverocilindarski turbodizelski motor koji razvija 122 KS i nudi 360 Nm najvećeg obrtnog momenta. Prijenos snage na obje osovine vrši se preko 6-stepenog ručnog mjenjača. Maksimalna brzina automobila iznosi 145 km/h, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno mu je 15,7 sekundi.

Startech će napraviti samo 68 primjeraka, a cijena jeftinije verzije sa pet sjedišta iznosi nešto više od 55.000 eura.