Noviteti
29

Spreman je Ford Mustang RTR

Klix.ba
Publici na Sajmu automobila u Las Vegasu Ford je premijerno predstavio "heavy metal" Mustang RTR koji u svom najsnažnijem izdanju razvija monstruoznih 725 KS.

Spektakularni Mustang, u čijem je kreiranju veliko učešće imao profesionalni trkač i drifter Vaughn Gittin Jr., zasnovan je na posljednjoj generaciji i namijenjen je kupcima koji jednako cijene vrhunske performanse i atraktivan izgled.

Uz paket "Spec 1" prije svega stižu raznovrsne karoserijske komponente, a rezultat beskompromisnog pristupa dolazi uz opcioni paket "Spec 2". Mustang RTR tada se nudi sa petolitarskim V8 motorom koji uz pomoć mehaničkog kompresora razvija 725 KS.

Pored dodatnih konjskih snaga, RTR "Spec 2" dobio je podesive amortizere, nove stabilizatore, niže opruge, CAI (Cold Air Intake) sistem usisa zraka i Magnaflow izduvni sistem.

U Fordu su najavili da će RTR izdanje uskoro biti dostupno i uz Mustang sa manjim 2,3-litarskim EcoBoost motorom. Automobil se u prodajnim salonima Forda širom svijeta očekuje u januaru.

Vezani članci