BMW spreman za sajam u Essenu
0

Sportski program za karavansku Seriju 3

Klix.ba
BMW je objavio kako priprema M Performance ponudu dijelova za Seriju 3 Touring, te da će cijeli program predstaviti na popularnom "tunerskom" sajmu u Essenu.
Serija 3 Touring uz M Performance dijelove naći će se u prodaji početkom naredne godine, a ponuda posebno pripremljenih sportskih detalja uključuje nove odbojnike agresivnijeg oblika i s otvorima za usmjeravanje zraka, kao i bočne aerodinamičke dodatke na pragovima.

Ponuđen je i sportski izduvni sistem čiji se završeci uz ovaj paket više ističu, dok je posebna pažnja posvećena izboru felgi. Tako uz M Performance potpis dolaze i vrlo atraktivne 20-inčne felge u posebnoj tamno-sivoj boji. Kako su veći naplaci stvorili više prostora BMW je ponudio i snažnije kočnice, s nešto većim diskovima i višeklipnim čeljustima.

I unutrašnjost je morala dobiti nekoliko posebnih detalja, pa tako kupci mogu naručiti sportski upravljač, pedale izrađene od nehrđajućeg čelika, kao i obloge i umetke obložene alcantarom ili karbonskim vlaknima.

Serija 3 Touring u verziji 320d može biti opremljena i M Performance Power Kit prgramom koji podiže snagu 2,0-litarskog turbodizelskog motora na 200 KS umjesto standardnih 184 KS.

Na sajmu u Essenu BMW će prikazati i takmičarski model M3 DTM, na kojem će posjetioci moći učestvovati u "Pit Stop Challenge" takmičenju, gdje će pokazati svoju spretnost mjenjaći gume na ovom M3, baš kao što to rade trkaće ekipe.

BMW
Vezani članci