Noviteti
0

Sportska studija nove Honde Accord

Klix.ba
Kao još jedna od brojnih premijera na ženevskom sajmu osvanula je nova <b>Honda Accord</b> prerađena tako da što markantnije istakne sportski duh ovog automobila.

Cilj je zaista ostvaren jer ovaj automobil odaje svoju snagu i temperament čak i kada stoji, a kao dodatak tome stoji činjenica da su korišteni vrhunski materijali poput aluminija, karbonskih vlakana i visoko kvalitetne kože. Dinamičan prednji odbojnik stvara izgled ekstremno agresivnog automobila, baš kao što to čini i zadnji odbojnik sa difuzorima zraka.

Ovakav ultra-sportski izgled je postignut upotrebom aerodinamičkog kita napravljenog od pero-lakih karbonskih komponenti i izuzetno efektnih felgi izlivenih od lakih legura sa pozamašnim dimenzijama od 19 zolla. Blatobrani su dodatno prošireni te naglašavaju ionako agresivnu i široku karoseriju što doprinosi efektnijoj pojavi ovog automobila.

Visoka kvaliteta materijala korištenih za vanjski izgled primijenjena je također i u unutrašnjosti. Opet se spominje, izgleda kod sportskih automobila nezaobilazan, aluminijum koji se u fragmentima pojavljuje na obruču volana, te konzoli i ručici mjenjača, a na sjedištima i ostalim dodirnim površinama nalazi se najfinija Alcantra.

Na kraju dolazi ipak razočarenje, jer ovaj model, prema trenutnim najavama iz Honde, ipak neće ići u serijsku proizvodnju i ima, kako kažu, za cilj da pokaže iskustvo Honde u gradnji sportskih modela te da malo zasjeni konkurenciju, pogotovo novu Mazdu 6 koja ubire sve bolje prodajne rezultate.