Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
audi audi moj ti naudi ! pored BMW i mercedes, pokakim se na audi !
kako ce bmw i merc uzimati od nekoga bilo sta, kad su oni proizvodjaci, a ne odjeli nekog proizvodjaca (kao sto je audio dio vw)! uostalom, cisto sumnjam da oni ista \"uzimaju\", prije ce bit da im se dodjeli nesto ( kako kojem bossu u vw padne napamet)... ko zna mozda uskoro vidimo i traktor \"audi\".. neki premijum traktor :)
Volim audi,stari mi radi u njihovoj fabrici,i mogu reci da on jeste premijum marka. A sad sto on uzima modele iz VW kuhinje i motore iz LAmborghinija za svoje trkace modele,to je vec druga stvar.Ima se moze se. Uzimao bi i Mec i BMW da ima od koga.
pogledaj autobild ili automotorundsport arhivu lanaka ove godine pa ces pronaci podatak koji je premijum proizvodjac najprodavaniji, pa ces se uvjeriti da je to bmw... bmw je jedan od tri najveca proizvodjaca automobola na svijetu, uz to sve... audi je tek odjel vw-a! A8 se ne moze porediti uopste sa SEDMICOM, jer kad je bmwproizvodio sedmicu, audi nije ni imao auto za utrku, tek od 1996 je izbacio seriju 8, a za takvu zvijer jako je bitana i tradicija! na kraju krajeva, uz sustinske elemente koji su kopija bmw-a, budimo realni pa recimo da je i OZNACAVANJE AUTA PO BROJEVIMA(1, 3, 5, 8) TAKODJER PO UZORU NA BMW! ne znam treba li se jos nesto dodati na tu temu!? :D:D:D audi = skoda +
Govoriti o tome da je Audi kopija bmw-a je u glupo, jer je poznato kolika sredstva se ulazu u dizajn automobila. I zna se ko dizajnira Audije, a ko bmw. I nije u tome stvar. Audi je izlozen napadima samo zato sto se nalazi u VW grupi, i bojim se da oni iz bmw-a nisu kompetentni da kazu da li je Audi premium brend ili ne. O tome odlucuju malo strucniji ljudi. Audi je brend koji u svakom segmentu moze parirati konkurenciji. Novi A8 je makar pet generacija ispred nove serije 7. I to je evidentno. A ocajni su pokusaji da se Audi prikaze kao nesto bezvrijedno. O prodajnim rezultatima Audija je takodjer suvisno pricati, i nije tacno da je bmw prodavaniji od Audija. I kakav je kriterij za luksuzno vozilo da mora imati straznji pogon? I govorite o nekim bmw-ima, meckama, RR, bentley-ima i sl. a nikad niste ni sjeli u takvo auto nego ste se dobro podjonili podacima sa google-a. Dok ne probate SVA auta, nemozete nista ni pricati. Nisam probao ni ja, ali ne govorim o kvalitetu tih automobila.
solidno auto, ali nije a nivou bmw i benza...inace izgled onog a6 iz 98,99, godina mi je smijesan do bola, iako sam i sam posjedovao jednog takvog
mislim da su iz uprave bmw-a ispravno ustvrdili da audi nije premijum proizvodjac... mada bih ja radije rekao SKODA u malo skupljem odijelu! posebno je smijesno sto je 90% elemenata u svakom dosadasnjem audiju cista kopija bmw-a, od centralnog grebena zakrivljenog prema vozacu, pa do ovog sad koji je takodjer KOPIJA bmw-ovog kokpita...ostalih 10% elemenata je skoda ili vw! da ne pricamo da u vanjskom dizajnu nema niceg novog :) tako da, po mom misljenju, auta sa stilom ce uvijek ostati merc i bmw.. uostalom NAJPRODAVANIJI PREMIJUM PROIZVODJAC U SVIJETU 2010 GOD. JE BMW! daleko da je audi los, samo mislim da nije na nivou jednog merca ili bmw-a, posebno sto je u vlasnistvu vw-a! na kraju krajeva, svi luksuzni proizvodjaci imaju straznji pogon (RR, jag, merc, bmw, bentley, cadilac, itd...)
Vozio si ti moj k....
vec sam je vozio!!
e klasa, pa 5-ica, pa tek onda ovaj audi
Audi je jako dobro auto vrhunske izrade, gdje je veci dio karoserije napravljen od aluminijuma tkz space frame vrhunske cvrstoce i ne korodira. Audi radi najkvalitetniju unutrasnjost od njemackog tria audi-bmw-mercedes. Zbog sto vece zarade audijevi strucnjaci koriste dosta elemenata s razliciti audijevih modela i tu imaju veliku ustedu. Neko ovdje rece trokraki volan, e to je stvar sportskog uredjenja auta, a autom je lakse upravljati s trokrakim volanom zbog veceg prostora za manevar ruku. Audi ima vrhunski quattro pogon 4x4 sto je za nase ceste jako bitno. Danas je vrijeme kad svi prave kvalitetne aute stvar je ukusa i odabira pojedinca koju ce marku uzeti. Ako zelis vrhusko lezanje na cesti plus najbolje motore na svijetu i kvalitet uzmi bmw, ako hoces kvalitet unutrasnjosti 4x4 pogon i kvalitet karoserije uzmi audi, a ako hoces jako dobro lezanje vrhunski kvalitet unutrasnjosti i ultra udobnost uzmi mercedes. Usporedba je ovdje sljedeca audi 3.0 TDI bmw 530D te mercedes 350 CDI.
U pravu si za BMW, mada sam mislio prvenstveno na nase legalne krimose tj. vlast. Crni A6,zatamnjena prednja bocna stakla i dvije-tri kartice \'odobrenja\' na instrument tabli..
Ispade da hibrid troši najviše i izbacuje malo manje CO2 od V6 239 KS??
sluzbeno vozilo svih krimosa je BMW, bar koliko ja znam... a nikad mi nije bilo jasno zasto je ljudima bitno je li volan 3- kraki ili 4-kraki...?? kakva je razlika?? kad ste vec u pocetku teksta nahvalili standardnu opremu onda ste bar trebali reci otprilike o cemu se tu radi... i kada izlazi ovaj model?
Audijev slogan glasi : Napredak kroz tehniku,a zadnjih 20 godina ga ljudi doslovno provode u stvarnost. Licno,drazi mi je BMW, ali je Audi kvalitetom ispred svih... Jedina mana, sluzbeno vozilo nasih vlastodrzaca i krimosa...