Noviteti
1

Škode Fabia Combi u Monte Carlo, a Fabia u Reaction verzijama

Klix.ba
Sa dvije nove specijalne verzije, Škoda Fabia je sada još privlačnija. Škoda Fabia Combi od sada je dostupna kao posebno izdanje – sportski model Monte Carlo. ŠKODA Fabia Reaction nudi novi crno-sivi izgled sa sportski dizajniranim elementima .

Uz najširu modelsku ofanzivu u povijesti kompanije, Češki proizvođač automobila je odlučio osvježiti i trenutni raspon modela. Popularni kompaktni automobil, ŠKODA Fabia će biti dostupan u dva nova posebna izdanja. "Naš model portfolia je da postanemo još atraktivniji", kaže Werner Eichhorn, ŠKODA član Uprave za prodaju i marketing, te dodaje: "Mi planiramo daljnje poboljšanje dobre pozicije na tržištu sa našim novim modelima."

Fabia Reaction je bazirana na ‘Active’ paketu opreme i može se pohvaliti prepoznatljivim dizajnom i efikasnim kontrastom u odnosu na crni dizajn elemenata kao što je krov, spojler, rešetka motora i vanjski retrovizori. Glavni farovi i maglenke sa integrisanim dnevnim svjetlom su također istaknute u crnoj boji. B-stubovi su pokriveni sa ukrasnom sjajnom crnom folijom . Crne, 16-inčne alu felge, 'Comet' dostupne su kao dio dodatne opreme. Unutrašnjost sadrži kožni paket koji se sastoji od trokrakog kožnog upravljača, kožom obložene ručice mjenjača i ručne kočnice. Ona je dopunjena praktičnim funkcijama, kao što su podešavanje visine sjedišta vozača, oboriva i preklopiva zadnja klupa te kontrolna tabla preuzeta iz “Ambition” izvedbe ovog modela.

Baš poput modela Fabia Monte Carlo, ŠKODA Fabia Combi Monte Carlo odaje počast za 112. godišnju uspješnu tradiciju brenda u motorsportu. Specijalno izdanje temelji se na 'Ambition' nivou opreme . Posebna dinamika primjećuje se ne samo kroz sportski ovjes već i kroz upečatljiv izgled vozila. To uključuje crne plastične panele u donjem dijelu šasije, crni sjajni obojeni B-stubovi i crne, 'Comet'-dizajna, 16 inčne aluminijske felge. Glavni farovi su istaknuti u crnoj boji, prednja rešetka i retrovizori su obojeni crno, kao i krov. Također, prozori su zatamnjeni ('Sunset' paket).

Uspjeh ŠKODA Fabia Monte Carlo je dokaz želje naših klijenata za posebnim automobilom“, kaže Eichhorn. "Sa ŠKODA Fabia Combi Monte Carlo i Fabia Reaction mi stavljajamo veći naglasak na naše modelske kampanje“, zaključuje Eichhorn.

Fabia Combi Monte Carlo je dostupna u osam različitih boja: corrida crvena, brilijant srebrna, candy bijela, magično crna, cappuccino bež, sprint žuta, čelično siva i race plava boja. Svi motori trenutno koji se nude za Fabiu su dostupni i za specijalno izdanje.

Unutrašnjost Fabia Combi Monte Carlo također ima sportski dizajn. Ovdje je prisutan moto "crna je lijepa". Obloga krova, kontrolna tabla, tepih i obloge vrata su u crnoj boji. Sportska sjedala u crnoj-crvenoj boji ili crno-sive boje su dio standardne opreme. Ona su dopunjena i sa malim kožnim paketom: trokraki kožni upravljač, ručna kočnica i i ručica mjenjača su prošiveni sa crvenim koncem. Nožne upravljačke komande izrađene su od nehrđajućeg čelika.