Spremni za avanturu?
0

FOTO / Škoda Yeti stigla i u BiH

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Novi Škodin model, SUV Yeti predstavljen je bh. javnosti u četvrtak u prostorijama ASA Auta.

Kompaktan, simpatičan i pun iznenađenja: Škoda Auto s Yetijem slavi proširenje svog modelskog programa za peti serijski niz. Ovo 4,2 metra dugačko vozilo s petero vrata sadrži tipična obilježja marke. Upečatljiv prednji dio s rešetkom hladnjaka s lamelama i simpatična prednja svjetla samosvjesno demonstriraju njegovu „pripadnost Škoda porodici“. Solidne bočne površine i izraženi blatobrani pružaju mu robustan i solidan izgled na 17-inčnim točkovima, a pritom se njegova karoserija ne doima glomazno i teško.

Yeti je mudro rješenje Škoda Auta za sva pitanja u pogledu rastuće ekološke svijesti u popularnoj i sve raširenijoj klasi SUV vozila. Škoda Auto svojim dizajnom, koji usprkos svojoj robusnosti prenosi dojam više laganih nego glomaznih oblika, udovoljava zahtjevima u pogledu pregledne karoserije, visokog položaja sjedenja i raznolikih mogućnosti upotrebe. Yeti u istoj mjeri ispunjava i zahtjeve u pogledu zaštite okoliša, transportnog volumena, sigurnosti i snažne vuče.

Pažljivo ujednačen koncept voznog postroja omogućuje sve ono što nagovještava sam dizajn: užitak u vožnji i dinamiku. Odlike Yetija su izrazito agilno ponašanje u vožnji uz velike rezerve sigurnosti. U kombinaciji sa stilskim vanjskim izgledom, Yeti pruža osjećaj zaštićenosti koji će osjetiti i doživjeti njegovi vozači, kao i saputnici.

Ovaj dojam, između ostalog, pojačavaju izuzetno snažni i štedljivi motori. U ponudi su dva benzinca i tri dizelaša: početni agregat s prednjim pogonom, Otto motor sa četiri cilindra i 1,2 litre obujma ima snagu od 77 kw (105 KS) zahvaljujući snažnom turbopunjaču. Pritom potrošnja goriva ostaje na niskim vrijednostima.

Yeti je u ponudi sa sljedećim motorima:

* benzinski: 1,2 TSI s 77 kW (prednji pogon) 1,8 TSI s 118 kW (4x4)
* dizelski: 2,0 TDI CR s 81 kW (prednji pogon, 4x4) 2,0 TDI CR s 103 kW (4x4) 2,0 TDI CR s 125 kW (4x4)

Yeti je izvrsno opremljen i za transportne zadatke. Volumen prtljažnika je varijabilan te omogućava utovar do 1760 litara (kod demontiranih stražnjih sjedala). Za dodatno osiguranje tereta na raspolaganju su pokrivača utovarnog prostora i mreža za prtljagu te ušice za vezanje tereta. A kako Yeti potječe od marke koja nudi pametne automobilske koncepte u odnosu na glavne konkurente, tako je opremljen i visokofleksibilnim sistemom prtljage pomoću kojeg možete savladati transporte svakojake vrste.

Yeti je inovativan, zgodan i kompaktan SUV koji će uskovitlati prašinu u ovom segmentu vozila. Odlična svojstva vožnje i velika agilnost karakteristike su svih verzija vozila. Najbolja offroad svojstva i velika vuča odlike su 4x4 modela. U kombinaciji s izvrsnim vrijednostima emisije štetnih plinova i niskom potrošnjom goriva stvoreni su dobri preduvjeti za socijalno prihvatljiv nastavak SUV klase.