Noviteti
20

Škoda predstavila novu Fabiju Monte Carlo

Klix.ba
Pored novog Superba, koji je bez sumnje najzanimljivija Škodina novost na ženevskom okupljanju, češki proizvođač automobila publici je premijerno predstavio i treću generaciju Fabije uz koju je i ovaj put ponuđen atraktivan paket opreme Monte Carlo koji će se nuditi uz obje karoserijske varijante (hatchback i wagon).

Fabia Monte Carlo stiže na crnim 16 ili 17-inčnim felgama, uz dodatak da su 17-inčne felge rezervirane isključivo za paket Monte Carlo. Škoda također opciono nudi tvrđi i niži ovjes.

U odnosu na ostale pakete opreme, Fabiju Monte Carlo izvana karakterišu crni karoserijski detalji, naglašeno zatamnjena zadnja stakla i kućišta svjetala, a u tamnom tonu je i panoramski stakleni krov.

Promjene u unutrašnjosti automobila uključuju novi trokraki volan obložen kožom i sportska prednja sjedišta u kombinaciji sive i crvene boje. U crvenoj boji je i konzola oko ručice mjenjača, kao i konac koji je korišten za prošivanje.

Škoda će paket Monte Carlo ponuditi uz sve postojeće motore iz ponude za Fabiju, što znači da će na vrhu ponude za sada ostati 1,2-litarska TSI benzinska opcija sa 110 KS, odnosno 1,4-litarski TDI motor sa 105 KS.