{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Singer 911: Mnogo više od restauracije

11.9.2015. u 11:45
49
24
Singer 911: Mnogo više od restauracije
49
Kompaniju Singer Vehicle Design sa sjedištem u Kaliforniji (SAD) osnovao je britanski muzičar i automobilski dizajner Rob Dickinson.
Od osnivanja 2009. godine u Singeru ručno proizvode izvanredan automobil koji je zasnovan na Porscheu 911 serije 964.

Svi su jednoglasni: Singer od starih "umornih" karoserija Porschea 911, koji se proizvodio od 1990. do 1994. godine, pravi fenomenalan automobil koji je optimalna mješavina prošlih i sadašnjih vremena. Uz nezaustavljivi napredak tehnologije Singerov 911 u mnogim je detaljima bolji od originala jer u Porscheu, u vrijeme kada su pravili seriju 964, jednostavno nisu imali na raspolaganju današnje kompjuterske programe i nekolicinu mehaničkih komponenti.

Posljednju u nizu Singerovih 911-ica pokreće novi zračno hlađeni 4-litarski motor koji raspolaže sa 395 konjskih snaga, a motor je ekskluzivno za potrebe Singera razvijen u kompaniji Ed Pink Racing Engines. Prijenos snage na zadnje točkove obavlja se preko ručnog 6-stepenog mjenjača.

Automobil ima upravljač na desnoj strani, podesiv ovjes, električno pokretana sjedišta, a karoserija sa panelima koji su napravljeni od karbona obojena je jedinstvenom Wasabi bojom. Cijena nije objavljena, a premijerno predstavljanje publici obavljeno je u Velikoj Britaniji na izložbi automobila Salon Prive Concourse d’Elegance.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: