Najpopularniji model
19

SEAT predstavlja novu generaciju Leona: Pratite premijeru uživo

E. Z.
Nakon brojnih najava i očekivanja SEAT danas napokon predstavlja potpuno novu generaciju svog najpopularnijeg modela Leon. Četvrta po redu, ova generacija donosi brojne novosti, a pored novog dizajna tu su i novi motori i nova tehnologija.

Zvanična svjetska premijera novog Leona počinje u 19:00 sati i njen prijenos uživo iz proizvodnih pogona SEAT-a u Martorellu možete pratiti i na portalu Klix.ba.

Svi detalji bit će predstavljeni tokom ove premijere, a već sada je pozato da je Leon dobio potpuno nov i svjež izgled gdje se ističe prednji dio koji prati dizajn velikog SUV modela Tarraco, dok zadnji dio donosi potpuno spojena LED stop svjetla i nastavak teme oštrih linija i trouglova po kojima je prethodna generacija Leona bila vrlo prepoznatljiva.

Unutrašnjost je također donijela velike promjene te prati trend koji su započeli Golf osme generacije i nova Škoda Octavia. Kod Leona je u stilu SEAT-a ipak naglasak na sportskom uređenju te dominira ambijentalno osvjetljenje koje se pruža cijelom širinom kokpita. Centralni greben i ovdje donosi novo i pojednostavljeno uređenje s minijaturnom ručicom automatskog mjenjača, dok je ekran infotainmenta izveden u stilu tableta.