Noviteti
0

Renault predstavio novi Clio Cup

Klix.ba
Baziran na četvrtoj generacija Clia RS 200 EDC, novi Renault Clio Cup stiže sa posebnim karoserijskim aerodinamičkim dodacima među kojima se posebno ističe veliki spojler na petim vratima i usisnik zraka u kabinu smješten na krovu automobila.

Pored optimiziranog zadnjeg difuzora zraka i izduvnog sistema sa dvostrukim završecima, tu su i 17-inčne felge Speedline Corse na kojima Renault nudi Michelin ili Dunlop gume.

Unutrašnjost automobila karakteriše sigurnosni kavez, multifunkcionalni upravljač, Sabelt trkaće sjedište sa sigurnosnim pojasevima i digitalna instrumentna tabla. Za pogon je zadužen 1,6-litarski četverocilindarski turbo-motor koji razvija 220 KS i 270 Nm obrtnog momenta.

Prenos snage na prednju osovinu vrši se preko 6-stepenog sekvencijalnog mjenjača koji isporučuje kompanija Sadev. Kočnice sa prečnikom prednjih diskova od 320 milimetara stižu iz Bremba, iza podesivih amortizera stoji ZF Race Engineering, a centralnu kontrolnu jedinicu isporučuje Cosworth. Automobil u prodaju stiže u septembru sa početnom cijenom od 37.800 eura.