Premijerno u Rusiji
24

Renault otkrio izgled Coupe-SUV modela Arkana

Klix.ba
Renault je na Sajmu automobila u Moskvi publici predstavio pretprodukcijsko izdanje Coupe-SUV modela Arkana koji će se od naredne godine prvo ponuditi na ruskom tržištu.

U Renaultu su krenuli stopama nekoliko proizvođača automobila koji posljednjih godina nude SUV-ove čija karoserija koketira s Coupe formama pa su na Sajmu automobila u Moskvi predstavili pretprodukcijsko izdanje modela Arkana kojim će francuska automobilska kompaniji svoj dio kolača uskoro tražiti među sve zastupljenijim SUV/crossover modelima iz C segmenta.

Postavljen na 19-inčnim točkovima i zasnovan na produženoj platformi modela Captur (što je zapravo povećan i posebno prilagođen Captur koji se prodaje u Rusiji), Coupe-SUV Arkana izvana krasi nekoliko poznatih dizajnerskih detalja koji karakterišu aktuelne Renaultove modele, a namijenjen je kupcima koji izgled karoserije stavljaju ispred prostora za glave na zadnjim sjedištima i zapremine prtljažnika.

Čelni ljudi u Renaultu kažu da će produkcijska verzija, osim nekoliko sitnih detalja, biti identična izloženom modelu, a izgled unutrašnjosti i tehnički podaci još uvijek nisu otkriveni. Arkana će se nakon Rusije plasirati i na druga tržišta širom svijeta.