Za moderne nomade
22

Redizajnirani VW Transporter dobio je i adekvatnu verziju za slobodno vrijeme

E. L.
Najnovije izdanje manjeg Volkswagenovog kampera moći će se naručiti i s pogonom preko obje osovine.

Najnovije izdanje Volkswagenovog popularnog kampera krije se iza naziva California 6.1, a redizajnirana "kuća na točkovima" publici će premijerno biti predstavljena na izložbi kampera koja će se krajem mjeseca održati u Dizeldorfu u Njemačkoj.

VW će kamper California 6.1 kupcima ponuditi s tri paketa opreme, a na vrhu ponude je verzija Ocean 6.1 (na fotografijama) koja sa sobom donosi dvobojnu karoseriju, hromiranu masku hladnjaka, adaptivna LED svjetla, digitalnu instrumentnu tablu, vrhunski multimedijalni sistem...

Najvažnije stvari u ovom slučaju kriju se iza zatamnjenih stakala, a Volkswagenov bogato opremljen kamper svojim će velikim i malim putnicima ponudi sve što im je potrebno u vremenu koje će provesti daleko od kuće. Za formiranje spavaće sobe na krovu kampera dovoljan je pritisak na taster, a sa zakretnim prednjim sjedištima donji dio automobila lako se transformiše u dnevni boravak. Tu je i kuhinja, sudoper, dodatno grijanje... Toalet je i dalje rezervisan za kamper Grand California koji je nastao iz VW-ovog većeg modela Crafter.

Standardno opremljen većinom sistema za sigurnost i asistenciju vozaču, kamper pokreće dvolitarski turbodizelski motor koji je u najsnažnijem izdanju standardno kombinovan s pogonom preko obje osovine i 7-stepenim automatskim mjenjačem sa dva kvačila.