Nakon Meganea
1

Redizajniran i Renault Fluence

Klix.ba
Prije zvanične premijere na sajmu automobila u Istanbulu Renault je objavio prve fotografije i podatke za redizajnirani Fluence.

Već i na prvi pogled jasno je da osvježeni Fluence najveće novosti donosi na prednjem dijelu. Tako sada dominira potpuno nova maska sa velikim logotipom Renaulta, a koja je gotovo u potpunosti preslikana sa četvrte generacije Clija. Očito, i prednji odbojnik je potpuno preoblikovan kako bi se bolje uklopio u novi dizajn, a sasvim očekivano dobio je i LED dnevna svjetla.

Promjene u unutrašnjosti su zaista minimalne, te je najprimjetnija novost digitalna instrument ploča, poput one kakvu je do sada imao Megane. Još jedna od novosti unutra su nešto kvalitetniji materijali i obloge sjedišta kako bi ugođaj kvalitete i opremljenosti bio više istaknut.

Neke od novosti su i to da Fluence može biti opremljen naprednim Renault R-Link "infotainment" sistemom, dok kao i prije može biti odabran keyless sistem otvaranja i paljenja, kao i Bluettoth i USB priključci.

U ponudi motora novost je osvježeni 1.6 16V benzinski motor koji sada ima 115 KS, te koji može biti uparen uz X-Tronic CVT automatski mjenjač. S ovim mjenjačem i motorom osvježeni Fluence u prosjeku troši samo 6,4 l/100 km i emituje vrlo prihvatljivih 149 g CO2 po kilometru.

U Turskoj redizajnirani Fluence će se pojaviti u prodaji već početkom naredne godine, dok će na ostalih 55 tržišta na kojima se prodaje, uključujući i naše, doći u toku prve polovine naredne godine.